De krachtige stieren van Lamborghini weten op wegdekken over de hele wereld wel hoe ze de show moeten stelen. Echter is dat op het water nóg niet geheel het geval. Daar staan de superjachten aan de top van de voedselketen. Qua omvang gaan ze het niet winnen, maar in samenwerking met Tecnomar Yachts worden eigenaren van een Aventador (of andere leden van de Lamborghini familie) wél in de gelegenheid gesteld om een bijpassende sloep bij hun supercar te hebben.

Tecnomar for Lamborghini 63

De twee V12-motoren hebben tezamen iets minder dan 3 keer zoveel paardenkracht als de Aventador, namelijk 2.000 pk, waarmee ‘ie met meer dan 112 kilometer per uur over het water vliegt. Zo zie je maar dat je een autofabrikant met een expertise op snelheid ook prima op het water kunt toevertrouwen, ook al hebben ze gebruik gemaakt van nodige externe hulp. De speedboot is namelijk in samenwerking met The Italian Sea Group ontwikkeld en heet volluit: Tecnomar for Lamborghini 63.

Stefano Domenicali, voorzitter en CEO van Automobili Lamborghini zei: “Als ik me een Lamborghini op het water zou moeten voorstellen, zou dit mijn visie zijn. Ik ben verheugd om deze succesvolle samenwerking te vieren.”

Lamborghini 63

De cijfers ’63’ zijn een knipoog naar het geboortejaar van het Italiaanse automerk en is gebaseerd op de Sian FKP 37. De bouwers hebben de gecompliceerde DNA van de hybride supercar als basis genomen voor de speedboot, maar wendde ook uit naar andere voorgaande edities. Dat is niet alleen aan de buitenkant te zien, maar ook in het interieur en uiteraard de voortvarendheid.

Interieur Lamborghini 63

Beide motoren, die zijn ontwikkeld in samengang met vrachtwagenmerk MAN, hebben hun eigen start/stop-knop die je los van elkaar kunt bedienen en leveren ongekende snelheden, helemaal voor een jacht van deze proporties.

Door het veelvuldige gebruik van koolstofvezel is het gewicht van het 19 meter lange jacht slechts 24 ton. Daardoor valt de speedboot binnen de ultralichte bootclassificatie en vliegt ‘ie over de blauwe substantie. “De belangrijkste innovatieve kenmerken in het hart van het concept zijn snelheid en de dynamiek van lichtgewicht techniek”, vertelt de Italiaanse scheepswerf.

Binnenin zeshoekige vormen en het welbekende Y-motief

Het interieur is voorzien van Lamborghini’s iconische strakke lijnen, zeshoekige vormen en Y-motief. De eigenaar kon de kleur van het exterieur en de materialen van het interieur aanpassen en kiezen uit twee indelingen. Het roer van het motorjacht is een nautische interpretatie van de Lamborghini-autocockpit met geïntegreerde navigatie- en controlesystemen. Net als bij Lamborghini-supersportwagens zijn details afgewerkt met koolstofvezel, zoals bij de racekuipen, het roer en het stuur van de supersportwagen.

De Tecnomar for Lamborghini 63 wordt vanaf volgend jaar in verschillende kleuren geleverd. Over prijzen wordt nog niet gesproken, maar als jij behoort tot een potentiële klant dan kom je daar vast wel achter.

Lamborghini 63 blauw