Altijd al een fascinatie gehad voor koningshuizen? Dan ben je nu op het juiste adres. De Tesla Model S waar Prins Charles in werd gereden is overbodig geworden en daarom te koop aangeboden. Met een actieradius van 652 kilometer en een acceleratie van 0 naar 100 km//h in slechts 3,1 seconden, werd de auto onlangs opgekocht door webuysupercars.com. Het zes maanden oude model zou door Tesla aan het huishouden van Charles zijn uitgeleend als groen vervoermiddel.

Het favoriete vervoer van Prins Charles

Gebruikt door de zoon van Queen Elizabath zelf, wordt top-of-the-range elektrisch aangedreven Tesla Model S met slechts 11265 kilometer op de teller. Een wagen als deze komt nou niet bepaald overeen met koninklijke afkomst en wordt ook op een comfortabele marktwaarde geprijsd. De middernacht zilverkleurige motor heeft een topsnelheid van 250 km/h en was naar verluidt Charles’ favoriet. Zozeer zelfs dat de prins ook de uitleentermijn ervan verlengd kreeg voordat hij hem teruggaf aan Tesla.

Prins Charles-1

Phil Corker, hoofd inkoop bij webuysupercars.com, zei hierover het volgende: “We kochten de Tesla die prins Charles de afgelopen maanden had gebruikt via een tip van een contactpersoon bij Tesla.” Het wordt nu verkocht door luxe autodealer Castle Motors, die eraan toevoegde: “We hebben de prijs niet verhoogd vanwege de koninklijke connecties. We hebben zelfs niet eens vermeld dat het een Royal-link had toen we het voor het eerst op onze website plaatsten, maar toen besloten we het heel kort te vermelden.”

Hier kan je ‘m oppikken

De Tesla van de 72-jarige Prins Charles staat momenteel te koop in Cornwall bij Castle Motors. Op hun website is te vinden dat serieuze gegadigden de wagen kunnen meenemen. voor £82,500, omgerekend komt dat bedrag neer op zo’n €96.421.

De afgelopen weken zagen we meer auto’s van beroemdheden in de verkoop gaan of langskomen bij veilingen. Zoals de Maybach van Samuel Eto’o, de Lamborghini van David Beckham, de Porsche die Peter Gillis voor Nicol kocht en de SUV van Dirk Kuyt, die laatst is afgehamerd.