Olivier Daemen mocht van geluk spreken dat hij op het nippertje van Amazon-oprichter Jeff Bezos kreeg te horen dat hij als jongste astronaut met hem mee mocht de ruimte in. Ter gelegenheid van de tweede commerciële ruimtevlucht ooit, Virgin Galatic van miljardair Richard Brandson was enkele dagen eerder. Daemen werd als vierde en laatste passagier toegevoegd, omdat degene met het hoogste bod besloot om met een latere vlucht mee te gaan. Uiteindelijk ging het ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos, Blue Origin, toch voor Oliver.

18-jarige Nederlandse student ging mee op Blue Origin’s eerste commerciële ruimtevlucht

‘That was great’, reageerde de student euforisch nadat hij dinsdag weer contact maakte met de aarde na een ruimtevlucht van maar 11 minuten. De 18-jarige student uit Oisterwijk is na deze vlucht de jongste astronaut ooit, terwijl ook de oudste astronaut, de 82 Wally Funk aan boord was. Of dit een voorbedachte pr-stunt is, of nou eenmaal zou uitkwam valt over te speculeren, maar het werkt in ieder geval wel.

De winnende bieder – die zijn stoel aan zich voorbij liet gaan – bood een 28 miljoen dollar om mee te kunnen, omgerekend een kleine 24 miljoen euro. Hoeveel Oliver heeft geboden voor zijn plekje is niet bekendgemaakt. Maar zo’n plek bemachtig je niet zomaar, en zijn vader heeft ongetwijfeld de doorslaggevende factor betekent.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Oliver Daemen (@oliver_daemen)

De BV’s van Joes Daemen

Vader Joes Daemen is multimiljonair, maar is niet tot amper in het publieke oogveld terecht gekomen. In 2009 richtte hij zijn eigen investeringsmaatschappij Somerset Capital Partners op, een bedrijf dat actief is met investeringen in vastgoed en private equity. Daemen heeft flink aan de weg getimmerd met Somerset Capital Partners, want het bedrijf verviervoudigde in 2019 de omzet tot 200 miljoen euro en had in 2019 een eigen vermogen van ruim 40 miljoen euro. De nettowinst verviervoudigde dat jaar ook tot 20 miljoen euro.

Joes Daemen ook een hele rits aan bv’s met de naam Intospace. Hij grijpt de aandacht voor de unieke reis van zijn zoon dan ook graag aan om zijn eigen liefde voor de ruimte uit te spreken en daar middels een persbericht gelijk een mooi pr-moment voor zijn bedrijven van te maken.“De ruimtereis van Oliver leek ons een prachtige activiteit om de lancering van mijn nieuwe bedrijf Intospace komend najaar op te luisteren. Want ook wij zijn helemaal bezeten van ‘ruimte’, maar dan ruimte voor logistiek vastgoed dat we ontwikkelen voor partijen zoals Kuehne + Nagel en Zalando,” aldus de trotse vader.

Het is dus wel duidelijk dat hij multimiljonair is, maar hoeveel exact is lastig uit te peilen. Wel is duidelijk Joes Daemen dat hij net als zijn zoon als een raket gaat en de naamsbekendheid zal ook nog wel wel wat deuren openen voor de vader en zoon.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Oliver Daemen (@oliver_daemen)