De een heeft een spuughekel aan alles wat maar verwant is aan water, terwijl de ander zonder moeite het vasteland gedag zegt en járenlang kan ronddobberen op de oceaan. Voor diegenen die wel raad weten met een jacht of cruise, is er iets speciaal in de wereld geholpen. Het grootste en wellicht meest indrukwekkende cruiseschip ter wereld: Wonder of the Seas.

Voor de meeste mensen is het maken van een cruise niets minder dan een droomvakantie en het is bijna alle gevallen dan ook een belevenis waar je jarenlang voor gespaard moet worden. Als de tijd rijp is om de spaarpot kapot te slaan, moet je nog wel een keuze maken qua jacht en welke routes jou het meeste aanspreken. Het is immers geen weekendje weg naar Saint-Tropez.

Grootse cruiseschip ter wereld

De Wonder of the Seas is de belichaming van de hoge eisen en dromen van het bedrijf Royal Caribbean. Toen ze hun nieuwste cruiseschip bestelden, hadden ze geen idee dat er een pandemie zou komen met een behoorlijke impact op het toerisme, maar de bestelling van een cruiseboot met een prijskaartje van $ 1 miljard kan je niet zo simpel met een druk op de knop annuleren. Daarom ging het festijn gewoon door.

Het gevaarte weegt zo’n 236.857 ton schoon aan de haak en is zo’n 4 % groter dan het grootste cruiseschip van nu. Het schip heeft achttien dekken, 2.867 passagiershutten en zal bijna 366 meter lang zijn. Deze kolossale proportie kan plaats bieden aanmaximaal 6.988 passagiers. Met meer dan 20 restaurants en 7 verschillende “buurten die bruisen” van unieke ervaringen aan boord.

Central Park, maar dan op een jacht

De 7 verschillende buurten mag je best letterlijk nemen, want er is zelfs een namaak ‘Central Park’ aanwezig – met meer dan 20.000 planten. Daarnaast zijn er diverse restaurants, bars, lounges, theaters en casino’s. Verder zijn er nog drie afzonderlijke grote zwembaden, een apart deel met een kinderbad, surfsimulators, minigolfbanen, basketbalvelden, een overdekte ijsbaan, een waanzinnig hoge waterglijbaan aan te treffen. Zoals je je waarschijnlijk al inbeeld heeft heeft iets weg van een varend themapark.

De eerste reis vond plaats in maart van dit jaar. Gedurende vier tot acht nachten reist het schip naar Japan vanuit Shanghai in China. Het mega cruiseschip zal vervolgens in november 2022 naar Hongkong varen om koers te zetten richting Vietnam, Zuid-Korea, Japan en Taiwan. Wat een reis zal gaan kosten hangt af voor welk pakket je kiest, maar een cruise van vier dagen kost in ieder geval $ 644 per persoon. Je kunt nu alvast reserveren voor deze stad op zee, dat doe je door hier te klikken.