Hoewel de villa nooit formeel te koop werd aangeboden, werd het ooit op de markt voor gezet $88 miljoen. En werd het voor kort te huur aangeboden voor liefst $ 350.000 per maand. Het is nu verkocht voor $ 83 miljoen, een verkooprecord van woningen aan de westkant van Los Angeles. De naam van de koper en de datum van intrede worden beiden niet bekend gemaakt, maar diverse bronnen stellen vast dat hij zich dit pand kon permitteren vanwege zijn rijkelijk gevulde portfolio aan cryptovaluta.

Cryptomiljardair koop peperduur mansion in Los Angeles

Ook al zijn cryptomiljardairs een relatief nieuwe fenomeen, zijn al begonnen een grote doorbraak te maken in de meest flitsende sector van de high-end onroerendgoedmarkt, met name in Los Angeles. In mei werd een herenhuis van $28,5 miljoen in Hollywood Hills verkocht aan Olaf Carlson-Wee, de eerste werknemer bij Coinbase. Vorig jaar liet de bekende Bitcoin-miljardair Josh Jones, oprichter van wat kortstondig ’s werelds grootste bitcoin-uitwisseling was, $25,8 miljoen vallen op een geheel nieuw Brentwood-landgoed. Forbes schat dat er wereldwijd minstens 12 ‘officiële’ cryptocurrency-miljardairs zijn.

cryptomiljardair

De koop van de anonieme cryptomiljardair van $83 miljoen blaast iedere andere geregistreerde verkoop uit het water. In feite werd de volgende duurste transactie pas eerder dit jaar verwerkt, toen een historisch landgoed in Santa Monica werd overgedragen voor iets minder dan $49 miljoen werd verpatst.

cryptomiljardair

Het Palisades-huis is in de loop van meerdere jaren gebouwd tegen niet bekendgemaakte maar zeker exorbitante kosten en is het grootste product tot nu toe van de ontwikkelaar van Ardie Tavangarian in Los Angeles. Uit gegevens blijkt dat Tavangarian het landgoed van één hectare in 2013 kocht en $7,3 miljoen betaalde. Gelegen aan het einde van een rustige doodlopende straat in de wijk Riviera van Pacific Palisades, wordt de plaats omringd door lommerrijke heuvels en beroemde buren. Binnenin is het pronkstuk van 1858 vierkante meter verpakt in zes ruime slaapkamers en heeft het liefst 18 badkamers – misschien overdreven, maar waarom ook niet?

Oogscan om binnen te komen

Hightech snufjes staan ​​centraal op het landgoed; de mastersuite op de bovenverdieping is toegankelijk door middel van oculaire technologieën: ‘irisscan’, ala James Bond. Elders heeft de hoofdslaapkamer een uniek schuifdak dat uitzicht biedt op de sterrenhemel, via een gigantisch open zonnedak of door de bescherming van glas. En hoewel het niet de meest praktische functie lijkt, doet het plafond ook dienst als projectiescherm, waarop films kunnen worden afgespeeld.

cryptomiljardair

Andere voorzieningen waar de cryptomiljardair gebruik van kan maken zijn ultramoderne slimme huis- en beveiligingssystemen, een goed gevulde wijnkelder en een garage met een autodraaitafel die ook dienst doet als dansvloer. Buiten is alles ook dik voor elkaar. Heeft het pand een gebogen muur van $ 2 miljoen die schijnbaar direct uit het overloopzwembad oprijst. Er is ook een feestklare spa die plaats biedt aan een dozijn gasten, verschillende cabana’s, buitenloggia’s met voldoende ruimte om buiten te entertainen, terwijl de sauna een weelderig uitzicht heeft de omliggende Hollywood Hills.

Crypto-Los-Angeles-2