Een speciale wijnkelder in je huis is iets waar velen van smullen. Uiteraard kan je zo’n ruimte, mits je beschikt over de financiële middelen, naar eigen wens en smaak inrichten. Maar zo’n aparte ruimte hoeft niet per se ergens in je residentie te zijn. Architectenbureau Clayton Korte zag andere mogelijkheden en ontwierpen een wijnkelder, weggestopt in een kalkstenen grot zodat het verdwijnt in het omringende landschap.

Wijnkelder in een chique aangeklede grot

De grot bevindt zich in de buurt van de ranch van de eigenaar, in het ruige landschap rond Austin. Deze locatie hebben ze niet voor niets gekozen. Texas Hill Country is namelijk het episch centrum de totale wijnproductie in de zuidelijke staat.

wijnkelder-grot-3

Foto: Casey Dunn

Gelegen rond Austin, is de wijnkelder gebouwd in een kalkstenen heuvel die één is met het omliggende landschap. Uiteindelijk zal de grot overwoekerd worden door het mos en klimop, om de wijnopslagplaats verder te laten versmelten met zijn omgeving.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Clayton Korte (@clayton_korte)

Toen de plaatselijke creatievelingen van Clayton Korte, voorheen Clayton & Little, aan het project begon, hadden de eigenaren al een tunnel in de heuvel uitgegraven van vijf meter hoog en 21 meter diep. Binnen deze opening heeft het bedrijf een houten module geplaatst als een “schip in een fles”, om een ​​interieur te creëren dat zowel waterdicht als op menselijke schaal is.

wijnkelder-grot-4

Foto: Casey Dunn

Compleet met proeflokaal, bar en een wijncollectie ter grootte van 4.000 flessen

De wijnkelder bevat een proeflokaal, toilet en bar, evenals een collectie wijnflessen ter grootte van 4.000 flessen. Doordat de kelder in een grot zit, is de temperatuur altijd optimaal. Zo blijven alle flessen ten alle tijden op de juiste temperatuur. Hiermee leent de grot zich als de perfecte combinatie tussen functionaliteit en design. “We zijn begonnen met een 3D-scan van de bestaande opgraving met behulp van onze Matterport Pro2-camera en driedimensionaal in kaart brengen van alle onregelmatigheden van de bestaande grot”, vertelde Clayton Korte-directeur Brian Korte.

Wijnkelder

Foto: Casey Dunn

Foto: Casey Dunn

Foto: Casey Dunn