Zowel luxe campers als jachten zijn speeltjes van de rijken. Maar wat als je deze twee kunt samenvoegen tot een geheel? Het is misschien esthetisch minder aantrekkelijk, maar je steelt wel de show. Om nog maar te zijgen over het praktische aspect. De Terra Wind Amfibische Motorhome is het perfecte recreatievoertuig voor een geweldige vakantie, die het idee van een luxe camper en een jacht/botenhuis combineert.

Amfibische camper met alles erop en eraan

Het amfibische voertuig is het geesteskind van John Giljam en zijn vrouw Julie – oprichters van het bedrijf Cool Amphibious Manufacturers International (CAMI). Het in South Carolina gevestigde stel begon met het aanbieden van ski-jetritten en rondleidingen op een nabijgelegen rivier. Daar kwam John op het idee om een ​​amfibievoertuig te bouwen, dat zowel toeristen op het land als op het water kan transporteren.

Camper

Hun bedrijf bouwt al meer dan twee decennia amfibische voertuigen en de vloot omvat constructies zoals een amfibische sportwagen en een amfibisch zoek- en reddingsvoertuig. De amfibische camper is echter de meest uitdagende om te bouwen. Het duo creëerde voor het eerst de Hydra Terra amfibische bus in 2002 en had een capaciteit van 49 passagiers. Twee jaar later besloten ze een amfibische camper te bouwen, genaamd Terra Wind.

129 kilometer per uur op land

Terra Wind van 13 bij 2,6 meter en wordt aangedreven door een Caterpillar 3126E turbodieselmotor van 330 pk. Het maakt gebruik van een automatische transmissie voor het rijden op de weg en een scheepsversnellingsbak voor gebruik op het water. De Terra Wind beweert een topsnelheid te hebben van ongeveer 129 km/h op het land en acht knopen op het water.

Er zijn een paar pontons van 3,9 meter die de stabiliteit op het water verbeteren en de carrosserie is waterdicht. Mocht er toch op wonderbaarlijke wijze een lek ontstaan, dan is er in geval van nood een pomp aanwezig om wateroverlast uit de weg te gaan.

Marmeren vloeren en granieten werkladen

Verder is de  Terra Wind is een typische luxe camper met alle voorzieningen. Ook het interieur heeft de uitstraling van een jacht, met marmeren tegelvloeren, teakhouten kasten, lederen bekleding en granieten werkbladen. Wat niet vanzelfsprekend is in een camper is de jacuzzi aan boord. De Terra Wind begint bij $ 850.000 en de uitgeruste versie kan ongeveer $ 1,2 miljoen kosten.