We proberen het steeds vaker aan te kaarten, maar sommigen moeten er nog altijd niets van hebben: campers. De associatie wordt sporadisch gelegd met armoe, maar dat is al lang niet meer van deze tijd. Hedendaags worden er ultra-luxe campers aangeboden. Degene die er wat ons betreft met kop en schouders bovenuit steekt, is de Dembell Luxusliner.

De camper is gebouwd op basis van een Mercedes

Dembell is een Duits bedrijf, gespecialiseerd in het ombouwen van campers – wat razendpopulair is tegenwoordig. Zojuist hebben ze een camper onthuld die in een aantal woorden – luxe, sportief en grootschalig – kenmerken is. Gebouwd met als basis een Mercedes-chassis. Ook fijn om te zien dat de doorsnee witte (onderhand haast gele) kleur van de meeste campers is ingeruild voor een soort grijs, samen met een sportieve, rode streep.

Echter draait het als eigenaar voornamelijk om het interieur en is er veel ruimte voor personalisatie. De camper is namelijk verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen en beschikt over hypermoderne meubels en een waslijst aan eersteklas voorzieningen, waaronder een garage om je sportwagen in te parkeren. Peter Gills, lees je mee?

Gelijkenis met superjachten

Het interieur is voorzien van “een jachtachtig design met hoogwaardige materialen” en kan worden aangepast aan de behoeften. De bouw werd geleid door het Italiaanse ontwerpteam Galeazzi e Minotti, die ook prominent aanwezig zijn in de wereld van de jachtbouw – zoals bij Azimut Yachts.Camper

In de cockpit staan vier kapiteinsstoelen die elk zijn voorzien van luchtvering en een ingebouwde massagefunctie. Evenals een luxueuze lounge met een grote leren bank, een 55-inch tv en een opklapbaar bed, met extra opslagruimte.

De nabijgelegen ultramoderne keuken is naast een badkamer geplaatst, met natuurstenen tegels, een wasmachine en droger en alle voorziening om jezelf en de camper spik en span te houden. De primaire suite strekt zich uit over de gehele breedte van het voertuig en bestaat uit een groot bed en een wederom een tv.

Camper

Logischerwijs is een camper in dit segment uitgerust met airco, centrale verwarming, sfeerverlichting en een Bose home theater systeem, aangezien de hoeveelheid televisies.

De crème de la crème binnenin is echter de ‘garage’: verkrijgbaar in drie maten en geschikt voor een breed scala aan voertuigen. De kleinste versie kan een quad stallen, de middel-versie een kleine auto en de laatste grote editie past met gemak een sportauto als een Ferrari in.

Eerste publieke optreden

Echter is het belangrijk te vermelden dat de Dembell nog niet beschikbaar is voor bestellingen, want de camper zal voor het eerst openbaar verschijnen op de Caravan Salon in Düsseldorf, die op 27 augustus plaatsvindt. Tegen die tijd wordt er ongetwijfeld ook meer bekend gemaakt over het (ongetwijfeld grove) kostenplaatje en de levertijden, etcetera.

Ga naar de website van Dembell Motorhomes om contact op te nemen voor additionele informatie.

Camper