In de welbekende videogame Grand Theft Auto (GTA) is alles mogelijk. Penthouses en villa’s kopen, Bugatti’s rijden en alles uithalen wat god heeft verboden. Door het bedenken van de game heeft Dan Houser een vermogen bij elkaar gespeeld, waarmee hij zich een leven kan veroorloven waar menig GTA-speler naar streeft.

Houser is de medeoprichter van Rockstar Games waarmee hij, samen met zijn oudere broer Sam, in 1998 de uiterst succesvolle ‘Grand Theft Auto’-franchise opzette: een game die wereldwijd een omzet van meer dan $ 6 miljard heeft gegenereerd – recordhouder. In 2020 stapte hij uit het bedrijf, maar blijft hij wel hangen in de video game-wereld. Zijn vermogen wordt geschat op $150 miljoen.

Grand Theft Auto-bedenker slaat miljoenen stuk op villa aan de Amerikaanse westkust

Dan Houser en zijn vrouw Krystyna Jakubiak bezitten al een herenhuis, ter waarde van $ 12,5 miljoen, in New York City en voegden daar vorig jaar een $ 16,5 miljoen landgoed in Brentwood, CA, aantoe, direct tegenover het herenhuis van LeBron James.

Grand Theft Auto

Nu breiden de Engelse videogame-grootmacht en zijn partner hun Californische-portfolio uit met een hip vakantiehuis in Santa Monica. Een woning op een kavel van 248 vierkante meter met 3 slaapkamers en 3,5 badkamers.

7 ton bespaard

Een huis met twee verdiepingen op een hoekperceel met uitzicht op Ocean Avenue vanuit haast iedere ruimte. Hij kocht het van een miljardair en Texas-autodealer, Dan Friedkin, die er in 2014 iets meer dan $4 miljoen betaalde. Friedkin zette het in 2019 te koop voor $6,7 miljoen, maar Houser wist het uiteindelijk over te nemen voor $6 miljoen.

GTA

Deze woning in Santa Monica werd in 2005 gebouwd en maakt deel uit van de slecht acht woningen op de eerste straat van Ocean Avenue. Hoogwaardige voorziening zijn onder meer een filmzaal met een natte bar en een paar logeerkamers voor de gasten. De mastersuite beslaat de gehele bovenste verdieping en mondt uit in een riant balkon. Elders in het huis is een eigen kantoor en een zitkamer, een spa-achtig bad met dubbele marmeren wastafels en een ligbad.