IJsland staat garant voor een biodiversiteit, waar velen verliefd op zijn geworden. En nog velen zullen volgen. Sky Lagoon heeft, na lange afwachting, hun deuren eindelijk geopend. Een kleine opsomming wat je hiervan kunt verwachten: overloopzwembad met weids uitzicht over de Noord-Atlantische Oceaan, azuurblauw water in een lagune, een vulkaan op het schiereiland Reykjanes, watervallen en ruige rotsen. Dit vind zich allemaal plaats in de haven van Kársnes, net buiten de hoofdstad, Reykjavik.

Sky Lagoon in IJsland

Terwijl rust en ontspanning vanzelfsprekend zijn bij Sky Lagoon, wat zal etsen als een prachtige herinnering, zijn de betoverende uitzichten op het noorderlicht en de donkere lucht en zonsondergangen die niet van onze planeet lijken. En toch is het zo.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sky Lagoon Iceland (@skylagooniceland)

Eenmal aangekomen wordt je als gast in de gelegenheid gesteld om verbinding te kunnen maken met je geest, lichaam en ziel door de stralende krachten van geothermisch water in dit verjongende en ontspannende toevluchtsoord. De kunstmatige lagune heeft een overlooprand van 70 meter, een koud zwembad, een sauna, een lagune-bar, restaurants en diverse winkels.

IJslandse traditie’s

Gasten worden aangemoedigd om een ​​”ritueel in zeven stappen” te volgen terwijl ze in de lagune zijn, geïnspireerd door de IJslandse traditie. “De tradities van de badcultuur zijn een integraal onderdeel van de IJslandse manier van leven en vormen de kern van de Sky Lagoon-ervaring,” aldus Sky Lagoon op hun website. Het strakke ontwerp van de lagoon is geïnspireerd op traditionele lokale huizen gemaakt van gras.

De Sky Lagoon biedt gasten twee arrangementen. De duurdere, de Sky Pass, biedt toegang tot een eigen kleed- en doucheruimte met eersteklas haar- en huidverzorgingsproducten. Tickets voor deze hemel op aarde beginnen vanaf 8.500 IJslandse kroon, net iets meer dan €56,-. Check hier of jouw gewenste datum nog beschikbaar is.

Blue Lagoon
IJsland-2