Dit is de eerste Countach in de Lamborghini- reeks sinds het origineel 30 jaar geleden werd stopgezet. En alhoewel deze technisch niet gloednieuw is, rijdt namelijk op een versie van het Aventador-platform, heeft de wagen uit Sant’Agata Bolognese wel een aantal unieke kenmerken die hem de vraagprijs van meerdere miljoenen waard maken. Alle exemplaren zijn al verkocht en volgens Top Gear is er al een exemplaar op weg naar Nederland en die mag een garage delen met een Nederlandse Sián.

Lamborghini Countachs gaan als warme broodjes over de toonbank

Begin augustus maakte het merk onder leiding van CEO Stefan Winkelmann bekend het 50 jarig jubileum van de Countach te vieren met vernieuwd model, door middel van een korte video en een foto van een sportwagen verhuld achter een blauw doek. Het was het grootste debuut tijdens de Monterey Car Week van dit jaar.

Nu de hele voorraad er alweer doorheen is, er kwamen ook maar 112 beschikbaar, een verwijzing naar LP112, de ‘interne’ codenaam van de originele Countach, is ook het definitieve ontwerp onthuld in samenhang met de cijfers. De Lamborghini Countach LPI 800-4 zal ongeveer 2,3 miljoen euro bedragen, maar een definitieve prijs is nog niet prijsgegeven.

middenconsole

De kleurstelling van de nieuwe Lamborghini Countach is precies hoe Ferruccio Lamborghini zijn Countach járen geleden had samengesteld, met witte lak en een zwart-rood interieur. De Countach LPI 800-4 rijdt op 20 inch wielen voor en 21 inch achter en de banden zijn Pirelli P Zero Corsa’s.

Acceleratie en topsnelheid van de nieuwe Countach

De 6,5-liter V12 onder de motorkap geeft de Italiaan 780 pk. In combinatie met de elektromotor kan er je er nog 34 pk en 35 Nm bij opschroeven. Een totaalvermogen van 814 pk. De ‘I’ in LPI staat dan ook voor ‘Ibrido’, Italiaans voor hybride. Nogmaals even de statistieken van het gloednieuwe re-model. In 2,8 seconden wordt de sportwagen gekatapulteerd naar de 100 kilometer per uur en de 0 naar 200 km/h-tijd is afgelegd in circa 8,6 seconden met een topsnelheid van 355 km/u.

Lees alle details van de Countach op de officiële site van Lamborghini.

Garage Lamborghini Countach rood Countach Countach