Ondertussen kijken we niet meer op van vreemde paden die het merk Louis Vuitton bewandeld. Ook al hebben ze hun reputatie verdient door hun tassen, kwamen ze eerder aanzetten met een vlieger, Horizon Light Up speaker, een tas in de vorm van een vliegtuig, een yogamat, peperdure dumbells en ga zo maar door. De nieuwste en meest kostenbesparende curiosa is een leren “pizzadoos” van Louis Vuitton , maar dan bedoelt voor muziekplaten. Maar goed, doe ermee wat je zelf wil.

Weinig gelijkenissen met een pizzadoos

Samen met allerlei andere accessoires uit de herfst/winter 2021-collectie is deze nieuwe LV-traktatie geïnspireerd op Virgil Abloh ’s liefde voor reizen en muziek. Het heeft de vorm en afmeting van een pizzadoos, en dat is meteen ook de enige overeenkomst. In tegenstelling tot de typische kartonnen doos, veelal bedrukt met de drie kleuren van de Italiaanse vlag, is de nieuwe editie van Louis Vuitton bedekt met de welbekende bruine monogram van het merk. Verder is de verpakking versierd met thematische witte tekst op het “deksel” en verzegeld met een leren riem, exclusief vinylplaten.

louis-vuitton-pizza-box-monogram-canvas-3

Binnenin zorgt een glad lederen oppervlak voor voldoende krasvrije ruimte. Vreemd genoeg heeft het geen handvatten of hulpstukken om het gemakkelijk vast te pakken, maar de vorm is strak en het canvas heeft voldoende grip om ’n in je Louis-bag te manouvreeren. De eigenzinnige functionaliteit afgestemd op mensen die nog steeds vinyl draaien, dus alle onnodige toeters en bellen zijn toch uit den boze.

“Geïnspireerd door muziek en reiscultuur, is de Pizza Box het perfecte cadeau bij uitstek voor het vervoeren van vinyl, muziekschijven of accessoires. Met details die doen denken aan vintage House-koffers, is dit verfijnde stuk voorzien van het kenmerkende Monogram-canvas met een exclusieve Louis Vuitton-boodschap. Een leren sluiting houdt de doos veilig,” valt te lezen op de advertentiepagina van de pizzadoos.

Zoveel kost de pizzadoos van Louis Vuitton

Het Franse luxemerk van LVMH-CEO Bernard Arnault vraagt $2.090 voor de geometrische pizzadoos. Momenteel is het nieuwe product niet beschikbaar op de website van Louis Vuitton, waarschijnlijk zijn ze nu alleen nog maar verkrijgbaar via de boetieks van het merk of moet je terecht bij Marktplaats en dergelijke.

louis-vuitton-pizzadoos-monogram-