Lufthansa, de grootste Duitse luchtvaartmaatschappij, heeft de ‘Sleeper’s Row’ geïntroduceerd. Dankzij de reisverboden en andere restricties zijn er meerdere lege stoelen in hun vliegtuigen. Ze spelen daarop in en gebruiken enkele lege zitplaatsen om tegen een meerprijs aan te bieden als flatbed. Kortom, wat sommigen schaamteloos doen wanneer ze een lege rij hadden tijdens langeafstandsvluchten, heeft nu een naam en een toeslag.

Sleeper’s Row in de business class van Lufthansa

De nieuwe optie “Sleeper’s Row” van de luchtvaartmaatschappij is vanaf 2 augustus beschikbaar voor langeafstandsvluchten van 11 uur of langer. Volgens een persbericht van de luchtvaartmaatschappij wordt de aanbieding geleverd “met een comfortabel kussen, deken en matrastopper van Business Class- kwaliteit, waardoor passagiers volledig kunnen ontspannen aan boord voordat ze hun eindbestemming bereiken.”

Lufthansa

De beschikbaarheid is op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, met slechts drie van deze luxe zitplaatsen per vlucht. De optie tot de Sleeper’s Row dekt bestemmingen zoals de westkust van de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika, Zuid-Afrika of het verre Oosten. Om gebruik te maken van deze extra luxe zul je tussen de €159 and €229 meer moeten betalen. Maar ach, een goede nachtrust is toch onbetaalbaar?

Geavanceerde boekingen zijn om voor de hand liggende redenen niet beschikbaar, maar dit is echt het beste voor business class en, als je geluk hebt, een plek te vinden op een in wezen onbelaste vlucht. Lufthansa zegt: “Eind vorig jaar hebben we de Sleeper’s Row op de route Frankfurt-Sao Paulo-Frankfurt gedurende een periode van enkele weken getest. Het aanbod kreeg veel positieve feedback en er was veel vraag naar.” Oordoppen in, voeten languit en voor je het weet ben je op je bestemming, zonder gehannes over de armleuning of een krijsende baby in je nek.

Lees er meer over op de website van Lufthansa.