Heb jij een passie voor fotografie en ben je een reislustige luxepoes? Dan komen al jouw werelden tezamen in IJsland. Het bekende IJslandse Hotel Rangá zoekt namelijk een ‘Official Northern Lights Catcher. Kort gezegd: een creatieveling die het Noorderlicht als geen ander in beeld kan brengen.

Noorderlicht fotograferen vanuit luxe hotel in IJsland

Hotel Rangá geeft fotografen nu de kans om te solliciteren naar deze droombaan. Je krijgt een gratis kamer in het luxe hotel, drie maaltijden per dag en je vluchten worden ook nog eens betaald. Daarnaast krijg je de kans om IJsland op een unieke manier te verkennen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hotel Rangá (@hotelranga)

In ruil daarvoor willen ze dat jij foto’s en video’s van IJsland én het Noorderlicht schiet, die zijn vervolgens kunnen gebruiken voor hun social-media kanalen. Uiteraard krijg jij de rechten van het beeldmateriaal in handen en kan je er verder mee doen wat je wil.

Hotel-IJsland-3

Eén van de kamers in het hotel

Voldoe jij aan de voorwaarden?

Er zitten een aantal, niet te strenge, voorwaarden aan verbonden. Ten eerste verwachten ze dat je drie hele weken beschikbaar bent: van half september tot half oktober. Het Noorderlicht laat zich echter niet op commando zien, dus houd er rekening mee dat je wat langer op het eiland zal verblijven. Maar zo’n straf is dat ook weer niet, nietwaar?

“Het echte avontuur is dat we nooit kunnen voorspellen wanneer het noorderlicht zal verschijnen. Er gaat niets boven dat moment waarop de lucht ons verrast met een spectaculaire show – je moet het zien om het te geloven,” schrijft het hotel op Instagram.

Hotel-IJsland-

Als jij hier mee kunt leven, dan rest er niks meer dan het aanmelden. Als jij diegene bent die ze zoeken, dan regelen ze voor de rest alles voor je. Zowel de vlucht, het verblijf en krijg je de optie om het Highland Centre Hrauneyjar te bezoeken: een zusterhotel in de IJslandse hooglanden, het onbewoonde centrum van IJsland.

Meld je hier aan

Dit luxe hotel heeft een bijzonder observatorium van waaruit het Noorderlicht op een adembenemende wijze te aanschouwen is. Een Nederlandse review op Booking.com was zeer enthousiast over het verblijf: “Dit was de duurste accommodatie tijdens onze rondreis in IJsland, maar de prijs-kwaliteit verhouding is uitstekend.”

Klik hier om je aan te melden voor deze kortstondige droombaan.

Hotel-IJsland-1