Bubble Palace werd ontwerpen door de Hongaarse architect Antti Lovag en is gelegen bovenop Massif de L’Esterel, een gebergte in het zuidoosten van Frankrijk. De Frans-Italiaanse modeontwerper Pierre Cardin kocht het in 1992, maar wil er nu weer vanaf. Kan hij jou blij maken met deze eigenaardig structuur van bolvormige ruimtes? Oh ja, je moet wel beschikken over zo’n €350 miljoen.

‘Bubble Palace’ van de overleden Italiaans-Franse Pierre Cardin staat te koop

We durven het wel te classificeren als het meest opmerkelijke woning in Frankrijk, dat zelfs door het Franse Ministerie is uitgeroepen tot historisch monument. Aangezien het op een gebergte ligt, aan de Franse Rivière, heeft het een weelderig uitzicht over de Middellandse Zee.

Maar ook op het landgoed zelf is er genoeg om naar uit te kijken, letterlijk. De 28 aparte bolvormige kamers vormen de basis van deze opmerkelijk structuur. Hier ondergebracht zijn 10 slaapkamers, evenals 10 badkamers. terwijl er buiten 3 zwembaden, diverse tuinen en een amfitheater met 500 zitplaatsen zijn, met vrij uitzicht over de stad Cannes.

Bubble Palace - Pierre Cardin

De aparte woning werd in de periode van 1975 tot 1989 gebouwd en werd door Cardin gekocht in 1992. Hij was op zoek naar een zomerverblijf dat bij zijn excentrieke aard zou passen: chique, maar toch eigenaardig. In eerste instantie was de residentie bedoeld voor een Franse zakenman, maar die overleed halverwege de bouw. Hij zou dus nooit de 1,208 vierkante meter aan woonoppervlak kunnen aanschouwen.

Huren voor €30 duizend per nacht

De modeontwerper overleed eind december van 2020 op 98-jarige leeftijd en zei tijdens de aankoop dat ronde vormen hem altijd hebben geïnspireerd en het bubbelvormige paradijs is als een galerij van levende kunst die een constant en krachtig beeld van creativiteit is. Echter diende deze woning niet alleen slechts als woning. Nee, deze locatie leende zich ook uitstekend voor feesten en modeshows van gelijkgestemden.

Voor enige tijd stond de bolvormige structuur ook te huur voor exclusieve vakantiegangers, maar is nu officieel op de markt gebracht voor €350 miljoen. Totdat Bubble Palace is verkocht is, kan je het voor zo’n €30 duizend per nacht huren.

Pierre Cardin