Vorige maand werd aangekondigd dat MTV Cribs een doorstart zou maken. Na heel wat controverse werd er in 2019 een stop op gezet, maar inmiddels is die opgegeven. 11 augustus werd de eerste aflevering uitgezonden met de residentie van rapper Big Sean in de hoofdrol. Maak je borst maar weer nat voor heel wat indrukwekkende huizen, exorbitante wagenparken, afgezaagde oneliners en uiteraard de kenmerkende zin naarmate we de slaapkamer naderen: ‘This is where the magic happends.”

MTV Cribs is terug op de buis

De allereerste uitzending van MTV Cribs debuteerde oorspronkelijk in 2000 en gaf kijkers een exclusief kijkje in wilde verblijfplaatsen van een breed scala aan beroemdheden. In 2005 had Cribs in de loop van 13 seizoenen rondleidingen door de huizen van meer dan 185 beroemdheden, waaronder muzikanten, acteurs en atleten. De meest bekeken aflevering vonden plaats in de huizen van Richard Branson, Pamela Anderson, Hulk Hogan, Usher, Nelly, Lil Wayne and Birdman, 50 Cent en Snoop Dogg.

Fake it, ’till you make it

In 2019, bijna 20 jaar na dato, werd er echter een schokkende onthulling gedaan. Robbie Williams, JoJo, Ja Rule, 50 Cent, Lil Bow Wow en Dame Dash  pronkte allemaal met andermans woningen en spullen.  Het huis van Robbie, bleek eigenlijk het huis te zijn van actrice Jane Seymour en JoJo zei in een interview: “Het huis dat je in Cribs zag, was het huis van mijn oom. Het was niet mijn huis. Het waren niet mijn spullen.” Kim Kardashian liet het huis van haar moeder filmen en de rechtmatige eigenaar van het huis waar Ja Rule mee pronkte diende een rechtszaak in tegen MTV wegens beschadigingen aan het huis en ongeautoriseerde opnames.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cribs (@mtv_cribs)

Maar het bleef niet alleen bij ‘neppe’ woningen. 50 Cent liet zijn oprit volknallen met Ferrari’s, terwijl het gewoon exotische huurauto’s waren. Ook een andere rapper, Lil Bow Wow, stak in zijn aflevering kijkers de ogen uit met gehuurde supercars. 50 Cent zag er achterf de humor er wel van in en enkele jaren terug nam hij een commercial op voor een hotelketen, waarin hij deed alsof het zijn huis was.

Op bezoek bij rapper Big Sean

Hopelijk heeft de productie echter geleerd van hun fouten en stoppen ze met het bedriegen van de kijker. Ze hebben daar lang genoeg de tijd voor gehad en woensdagavond was het tijd voor een nieuwe reeks van MTV Cribs. De eerste aflevering werd afgetrapt met in de hoofdrol Big Sean en zijn huis in Californië. Sean’s voordeur leent zich als doorgang luchtige crèmekleurige interieurs met lichte houten vloeren en een op maat gemaakt kunstwerk dat zijn samenwerking in 2015 met Kanye West en John Legend herdenkt , ‘One Man Can Change the World’.

Het huis herbergt zeven slaapkamers, acht badkamers met totaal 1022 vierkante meter aan leefruimte. In tegenstelling tot zijn zen-woonruimte, creëerde de inwoner van Californië zijn eigen ondergrondse club die bekend is voor gelukkige gasten. Er zijn geen telefoons en camera’s toegestaan ​​in het gebied, zoals aangegeven op het toegangsbord. In de YouTube hierboven geeft Big Sean een korte rondleiding door zijn (strip)club die ooit toebehoorde aan Slash.

Iedere woensdag is het tijd voor de wedergeboorte van MTV Cribs, evenals herhalingen van oude afleveringen die te bekijken zijn op de MTV-website. Of bekijk hieronder nog een aantal oude afleveringen terug.