De meesten kennen Reinout Oerlemans alleen van zijn acteer- en productiewerk, maar er zullen ook velen zijn die weten dat hij, naast zijn woning naast het Museumplein, ook een villa in de Bel Air, Los Angeles, op zijn naam had staan. Had inderdaad, want vandaag heeft de 50-jarige Reinout, samen met zijn vrouw Daniëlle, zijn villa in de prestigieuze wijk Bel Air voor $70 miljoen (circa €59,9 miljoen) verkocht aan de Canadese zanger The Weeknd.

Reinout Oerlemans verkoopt villa in Bel Air aan TheWeeknd

De familie Oerlemans kocht de villa in 2015 voor ruim $21 miljoen. Vervolgens werd de woning drie jaar lang gerenoveerd door een team van interieurontwerpers, onder leiding van Daniëlle. Dit was echter geen reden voor hen om te verhuizen, maar dat is alsnog gebeurt. Twee jaar geleden verkochten zij ook al een andere villa in Laren voor zo’n €6,1 miljoen.

De verkoop is dan ook niet opgezet door het Nederlandse koppel, maar door de makelaars die voor de TheWeeknd op zoek waren naar een nieuw thuis. Terwijl de 31-jarige Abel Tesfaye, de echte naam van The Weeknd, eerder dit jaar nog zijn residentie in Los Angeles aan Madonna verkocht voor $20 miljoen. Volgens de makelaar moest de familie Oerlemans er in eerste instantie niets van weten, maar werkten uiteindelijk toch mee en gingen akkoord met het bod.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Wall Street Journal (@wsj)

Ze krijgen dus $70 miljoen, maar moeten wel afscheid nemen van een villa van wel 3000 vierkante meter groot. Hieronder zijn negen slaapkamers verdeeld en kan de Canadese koper een balletje slaan op de tennisbaan of relaxen in de spa met sauna, de hamam of het binnen- en buitenzwembad – compleet met waterval. Stoom kan worden afgeblazen in de fitnessruimte en muziekstudio, of kan TheWeeknd zijn videoclips terugkijken in de bioscoop, wat Oerlemans waarschijnlijk ook weleens heeft gedaan met zijn films. Verder kan The Weeknd in de toekomst genieten van een uniek uitzicht, namelijk over de prestigieuze Bel-Air Country Club met golfbaan.