Nog geen vijf dagen geleden waren we enigszins verrast toen we zagen dat Peter Gillis zijn kolossale camper, de Morelo Palace 90, aanbood. Deze advertentie volgde na een stroom van andere eigendommen die hij in de etalage zette, zoals zijn villa in Neerpelt. En nu staat ook zijn Rolls-Royce Phantom bij Thijs Timmermans in de showroom.

Rolls-Royce Phantom van Peter Gillis staat te koop

In zijn televisie-show Familie Gillis: Massa is Kassa komt zijn liefde voor Rolls-Royce overduidelijk naar voren. In onze Pure Luxe-video met Peter Gillis mochten wij daar een exclusief kijkje bij komen nemen. Met veel lof sprak hij onder meer over zijn wagens, maar dat weerhield hem er klaarblijkelijk niet van om zijn tweede Phantom van de hand te doen.

Peter-Gillis-Rolls-Royce-4

Hij reed namelijk al eerder in een Phantom, maar toen hij in april van vorig jaar een Culinan, mocht die de deur uit. De eigenaar van Oostappen groep vakantieparken, kon blijkbaar niet met maar ook niet zonder. In februari van dit jaar zette hij een andere Phantom voor €469.950.

Vermogen en kenmerken

De Britse limousine heeft 572 pk onder z’n grey metallic motorkap rusten en is voorzien van 900 Nm aan trekkracht. Om te voorkomen dat de motor van het apparaat oververhit raakt, heeft de 2020 Phantom een grote grill aan z’n voorkant en bovenop pronkt het welbekende ‘Sprit of Ecstacy’-beeldje. Deze zilver gekleurde details passen goed bij de chique antraciete fabriekskleur.

Peter-Gillis-Rolls-Royce-5
Het interieur is volledig van leer en is uiteraard voorzien van de kenmerkende sterrenhemel. Loop ‘m wel even door op vetvlekken, want Gillis is niet te beroerd om de bekleding als onderzetter te gebruiken voor zijn McDonald’s-menu.

Voor bijna een half miljoen euro kan je de sleutels op komen halen

De vijfzitter wordt aangeboden bij de Duitse website van Thijs Timmermans en kost om precies te zijn €483.940 (bruto). Wat zal er toch aan de hand zijn met heer Gillis? Er zal toch wel een reden zitten achter het feit dat hij het een na het ander verkoopt, los van de publiciteit.
Iets teveel van het goede? Peter zette laatst ook de Porsche te koop die hij aan zijn vriendin Nicol schonk.