Het kasteel wordt momenteel gebruikt als hotel, maar afgelopen eeuwen heeft het verschillende vormen aangenomen en was het in bezit van aristocratische en adelijke families. Het doorstond oorlogen tussen Schotland en Engeland, en het afslaan van een aanval in 1388. In de jaren ’40 werden de deuren heropend voor publiek als een hotel. We zijn ruim 1000 jaar verder sinds het ontstaan van deze burcht en in plaats van onderhandelingen tussen vorsten op de marktplaats van de Britse streek, wordt het kasteel nu online aangeboden voor £ 3 miljoen, omgerekend circa € 3,5 miljoen

Het kasteel wordt vergezeld door 4 hectare aan schitterend aangelegde wilde tuinen

Zoals bij ieder kasteel krijg je de lap grond er op de koop bij. En dat is lang niet mis. Het kasteel, genaamd Otterburn Castle, ligt op 4 hectare prachtig aangelegde en wilde tuinen en heeft nog eens 28 hectare landbouwgrond aan de noordoostelijke kant. Binnen het kasteel zijn er 17 ensuite slaapkamers, elk met hun eigen unieke styling en in de de loop der jaren is het kasteel meermaals gerenoveerd en gemoderniseerd.

Kasteel

Om aan alle moderne behoeften en voorzieningen te voldoen, zijn enkele klassieke onderdelen aangepakt. Na het open van de gigantische voordeur kom je binnen in de ontvangsthal, vanwaar je vervolgens wandelt richting een zitkamer, een salon, een bar, een eetkamer en een ontbijtruimte. Ieder vertrek heeft z’n de historische details behouden, waaronder diepe plafondlijsten, prominente architraven, terwijl de meeste ruimtes bevatten prachtige open haarden.

De huidige eigenaren vonden het een goed idee om het terug naar privébezit te brengen en het meest spectaculaire huis opnieuw te laten vormgeven door de nieuwe bewoner. En om daad bij het woord voegen hebben ze het bolwerk via Sotheby’s International Realty in de markt gezet.

Geografie van Otterburn Castle

Otterburn Castle is gelegen in het dorp Otterburn, tussen Newcastle en de Schotse grens in en aan de rand van het Northumberland National Park. Hierdoor is het een idyllisch toevluchtsoord voor gasten en dé uitvalsbasis om alles wat de omgeving te bieden heeft te verkennen. De historische kustlijn van Northumberland staat bekend om zijn schoonheid en prachtige stranden. Al deze factoren tezamen zorgen voor een vraagprijs van nogmaals £ 3 miljoen, omgerekend circa € 3,5 miljoen. Als je het ons vraagt niet heel onredelijk, zeker gezien het oppervlak en de rustige, bosrijke locatie.

kasteel feestzaal kasteel