Middeleeuws kasteel, rijksmonumentale villa en statige residentie: allemaal woorden om de lading van deze woning te dekken. Om te beginnen is het als koper handig om alvast een schoonmaker te regelen, want de 641 m² woonoppervlak is een behoorlijk karwei om stof- en smetvrij te houden. Maar het totale perceel biedt nog vele malen meer om rekening mee te houden.

Middeleeuws kasteel uit 1924 in Wassenaar op Funda belandt

Het imponerende gebouw is gelegen aan de Rijksstraatweg, Wassenaar, maar door de omvang van de kavel en het omliggende groen is het haast geruisloos. De fraai aangelegde parkachtige tuin rondom is afwisselend en biedt volop privacy en deze kan betreden worden via het elektrisch hek met intercom.

Eenmaal de auto geparkeerd, open je de voordeur om in de entreehal te stappen, waar meteen de omvang van het pand waargenomen kan worden. Enkele ruimtes de begane grond bestaan uit een werkkamer, ruime eetkamer met open haard en zitkamer die wederom is voorzien van een open haard en toegang biedt de kamer de functie als bar op zich neemt. Zowel de werkkamer als bar geven toegang, via openslaande deuren, tot het verzorgd aangelegd terras. Aan de rechterzijde van het kasteel treft u de ruime, moderne leefkeuken, die in contrast staat me de rest van de antieke inrichting.

Wassenaar

Een bordestrap verleend toegang tot de overloop met vide en open zicht op de hal, die verlicht kan worden door de grote kroonluchter. Loop iets verder en je kan de deuren openen van de 6 royale slaapkamers, waarvan één met eigen balkon. De master-suite is voorzien van inloopkast en toegang tot eigen badkamer met ligbad, douche, wastafel en toilet. De karakteristieke looks & feel is op de eerste verdieping ook prominent aanwezig, met name dankzij de glas-in-lood ramen.

€ 550 duizend korting

Op tweede verdieping zijn nog eens 5 slaapkamers om tot een totaal van 11 te komen. Als je weer afdaalt van alle verdieping, middels de trap of de lift, kom je terecht in de (wijn)kelder met ruimte voor berging. Het monumentale bouwwerk in Wassenaar staat al sinds 17-09-2020 op Funda en is op het moment van schrijven 63350x bekeken. Toch is nog niemand ingegaan op de vraagprijs van € 3.300.000, die oorspronkelijk lag op € 3.850.000.

Wassenaar Wassenaar Bar Wassenaar