Humphrey Yang, een e-commerce-consultant en TikTokker, creëerde een visuele weergave van het fortuin van Jeff Bezos en gebruikte daarvoor rijstkorrels. En gezien het overtollige vermogen van de beste man kon hij aardig wat zakken rijst mee sjouwen vanaf te supermarkt. De 32-jarige uit San Francisco maakte een video waarin één rijstkorrel $ 100.000 dollar vertegenwoordigt en alsnog was hij druk in de weer om Bezos’s vermogen uit te beelden.

Het vermogen van Jeff Bezos uitgebeeld met rijstkorrels

Om $ 1 miljoen te vertegenwoordigen, gebruikte Yang uit San Francisco daarom 10 rijstkorrels. Een miljard dollar kwam neer op 10.000 rijstkorrels. In zijn video liet de heer Yang zien hoe $ 1 miljard aan rijstkorrels eruitziet in vergelijking met het vermogen van Jeff Bezos. De video komt uit maart 2020 en is gebaseerd op het gegeven dat Bezos indertijd $ 122 miljard vertegenwoordigde. Op het moment van schrijven, begin augustus, heeft de voormalige CEO van Amazon alweer een waarde van $ 199 miljard.

Humphrey Yang was er een hele zaterdag(avond) zoet mee en liet weten dat de rijst niet word weggegooid, maar naar andere families gaat. Toch een leuk detail.

Het verschil tussen het vermogen van de Amazon-oprichter en het jaarinkomen van een gemiddeld Amerikaans huishouden heeft velen geschokt. Om Bezos te kunnen evenaren zul je vanaf nu $ 10.000 per uur moeten verdienen en zo’n 40 uur per week werken. Zelfs dan kost het 6000 jaar zou duren om zoveel geld te verdienen.

De rijkste persoon op aarde

De heer Bezos was voor het eerst lid geworden van de Forbes 400-lijst van rijkste Amerikanen in 1998, een jaar nadat Amazon naar de beurs ging, met een nettowaarde van $ 1,6 miljard. In 2018 maakte hij een eind aan de 24-jarige run van Bill Gates als de rijkste man met een vermogen van 160 miljard dollar, maar verloor de kroon snel weer aan hem. Nadat hij enkele keren voorbij werd gestegen door Tesla en SpaceX CEO Elon Musk, en LVMH-topman Bernard Arnault, staat hij met 199 miljard weer bovenaan de lijst van de Bloomberg Billionaires Index.

Real Life Lore, bekend van informatieve videos op YouTube, wijde ook een video aan het krankzinnige vermogen van Bezos. Hij start af met het gegeven dat Bezos ruim drie keer zo rijk is als Pablo Escobar in zijn hoogtijdagen. Check de video hieronder voor meer interessante vergelijkingen en visualisaties.