Velen trekken maar al te graag richting Amsterdam en eigenlijk de randstad in z’n geheel, zowel landbewoners als toeristen en expats. Alles kan en alles mag. Maar deze populariteit heeft uiteraard ook een negatief effect op de koop- en huurprijzen. Er worden zelfs parkeerplekken aangeboden voor bijna 7 ton, laat staan hoe duur de huizen dan wel niet zijn. De panden aan het westen van de Grachtengordel zijn daar een goed voorbeeld van, zoals Singel 318.

Voor en nadelen

Het huis stamt af uit het jaar 1906 en heeft sindsdien nimmer genoten van een opknapbeurt. Het grachtenpand van 624 m² aan woonoppervlak staat al meer dan 6 maanden te koop, maar gezien het prijskaartje is dat geen grote verassing. Het huis staat namelijk leeg en moet nog helemaal gerenoveerd worden, dus die onvoorziene kosten moet je maar zien incalculeren.

Toch mogen we niet vergeten te vermelden dat het grachtenpand wél een prachtige uitstraling heeft en gelegen is aan de schilderachtige Amsterdamse grachten. Het huis is verdeeld over 6 etages waaronder een achterhuis. Je zou makkelijk bij het verbouwen het achterhuis onderdeel maken van het gehele huis en de totaliteit van 13 kamers maakt ruimte voor 8 slaapkamers en 3 separate badkamers.

Amsterdam

Het huis biedt ook nog de mogelijkheid om gedeeltes te verhuren, zodat mensen daar hun winkel kunnen plaatsen. De huur is natuurlijk ook heel duur op dat gebied, dus kan je het geld er weer een klein beetje uithalen. Deze straat is niet heel toeristisch en is een van de weinige plekken waar het nog relatief rustig in Amsterdam is. Je woont centraal gelegen met onder andere de Jordaan, het Koningsplein, Museumplein, de Dam en de Westerkerk op loopafstand. In de nabije omgeving is een ruim aanbod aan musea, restaurants en terrassen.

Bekijk het huis verder hier op Funda.

Amsterdam