Een woning vinden is hedendaags al lastig genoeg, maar al wil je er ook nog een parkeergarage bij, moet je zorgen voor diepe zakken. En in sommige gevallen kan een garage nog duurder zijn dan de meeste woningen. Uiteraard vindt dit vooral plaats in onze knotsgekke hoofdstad, Amsterdam. Op 26 augustus werd een advertentie van een parkeergarage van 22 m2 in Amsterdam Oud-Zuid online gezet, en wordt sindsdien bespot vanwege de krankzinnige prijs die ervoor wordt gevraagd.

Parkeergarage in Amsterdam

Ieder die in Amsterdam woont of geregeld een bezoekje brengt aan 020, weet dat parkeren geen pretje is. Heb je met man en macht een plek weten te bemachtigen, betaal je je helemaal scheef. Prijzen van richting de €8 per uur per uur een dagtarief van €50 zijn niet ongehoord. Daarom is het als bewoner geen overbodige luxe om een parkeerplek- of garage aan te schaffen. Echter moet je niet schrikken van de prijzen.

Parkeergarage

Met name deze bovenstaande garage is een schoolvoorbeeld van de stijgende prijzen. Vlakbij het Vondelpark in de Concertgebouwbuurt, is het een illustere locatie voor een parkeergarage. De box heeft een oppervlakte van 22m2 en staat in de Jacob Obrechtstraat (19 H), op de hoek van de Breestraat. Het is beveiligd met een paaltje dat voorzien is van een slot, samen met een elektrische garagedeur die te bedienen is via een handzender.

In de parkeergarage is er plek voor één auto en laat nog wat beweegruimte toe. In de foto’s laten ze dat zien door middel van twee Ferrari’s, een Lamborghini en een Range Rover. Na het parkeren gaan de portieren nog met gemak open en het is de grootste garage in de buurt. De garage is ook voorzien van verlichting, elektriciteit en de parkeergarage heeft een wasbak met wateraansluiting.

Voor hetzelfde geld koop je een vrijstaande woning

Niets mis mee, mits je de vraagprijs buiten beschouwing houdt. De vraagprijs van deze mooie garage in Amsterdam is namelijk 690.000 euro! Nee, daar krijg je de auto niet bij helaas. Voor 690.000 euro krijg je puur en alleen de parkeergarage. En dan durft de makelaar het ook nog eens te hebben over een ‘unieke kans’. Tuurlijk is het handig en moet je zuinig zijn op je luxe bolide, maar dit gaat in waanzin alle maatstaven voorbij.

Wie het aanbod nog even grodig wil bestuderen, kan dat doen op de advertentiepagina op Funda business.

Parkeergrarage