Tim Cook, opvolger van oprichter Steve Jobs, kreeg begin september een bonus van 5 miljoen Apple aandelen, dat gelijkstaat aan circa $750 miljoen, omgerekend €634 miljoen. En dat samen met de succesvolle lancering van de iPhone 13 is er genoeg om te vieren voor de 60-jarige. Althans dat lijkt zo, zijne het niet dat de transactie van deze woning ruim twee jaar geleden plaatsvond, maar nu is het pas bekend dat Cook erachter zat.

‘Nieuwe’ optrekje in Californië van Tim Cook

Het gigantisch Apple-hoofdkantoor, het megalomane Apple Park is gelegen in Cupertino, Californië, dus het is niet meer dan logisch dat Tim Cook niet al te ver daarvandaan een huis koopt. Ook al heeft hij ook al een onderkomen in Palo Alto, aan de zuidelijke punt van de Baai van San Francisco. Daar voelt hij zich als een vis in het water, dus deze nieuwste woning zal dienst doen als vakantiehuis.

Tim Cook

Foto: Redfin

Het huis ligt aan een golfclub, Madison Club, waar diverse andere bekendheden resideren. Denk aan Kourtney Kardashian, Cindy Crawford, Scooter Braun en Nike-oprichter Phil Knight.

Tim Cook

Foto: Redfin

Het uitgestrekte huis beslaat 929 vierkante meter, is specifiek gebouwd door een ontwikkelaar en eind 2018 voltooid. Het is haast geheel kleurvrij, met slechts een paar tinten bruin en beige om de wit- en grijstinten het interieur contrasteren. Toch is er voldoende muurruimte voor een kleurrijke collectie moderne kunst, en de uitzichten maken ook een hele hoop goed. Alle vijf slaapkamers van het huis hebben hun eigen ensuite badkamers.

Zoveel betaalde de Apple-CEO ervoor

Elders op het perceel heeft een overloopzwembad van $ 150.000, een bubbelbad, een zonnedek, een bar in het water, een ‘barbecue-eiland’, een overdekt terras en een garage van 164 vierkante meter. Hoewel de MLS-lijstdienst zegt dat Cook $ 10,1 miljoen (circa € 8,6 miljoen) heeft betaald voor zijn landgoed in Madison Club, suggereren openbare registers dat er $ 9,1 miljoen (circa € 7,8 miljoen) mee gemoeid is. Hoe dan ook, een meer dan prima vakantiewoning voor de Apple-CEO.

uitzicht

Foto: Redfin

Tim Cook

Foto: Redfin

glazen deuren

Foto: Redfin

Tim Cook

Foto: Redfin