Voor de meeste bestaat het recept bij een bioscoopbezoek uit hetzelfde: popcorn en een grote cola onder het genot van een goede film, en vice versa. Dit kan beter, althans volgens de VOX Cinemas in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Zij willen het beste bieden voor fervente bioscoopbezoekers met een dure smaak en doet dit ook al langer, maar ze willen het naar een nieuw niveau tillen. Om dat te bewerkstelligen schakelde ze de hulp in van de beroemde Michelin-sterrenchef Akira Back.

Michelin-sterrenchef Akira Back gaat kokkerellen in luxe-bioscoop in Dubai

Door de samenwerking stelt de chef-kok, wiens restaurant Dosa in Seoul een Michelinster heeft, een speciaal menu samen voor Theatre, de luxe filmervaring van VOX die in 2015 werd gelanceerd. De in Korea geboren chef-kok uit Las Vegas staat bekend om zijn kenmerkende Aziatische keuken met een ‘Amerikaanse flair’. Later deze maand zal er een speciaal samengesteld menu beschikbaar zijn in de bioscopen van de VAE en zal naar verwachting later dit jaar naar andere plaatsen in de regio worden verspreid, waaronder Bahrein, Qatar en Koeweit.

Foto: VOX Cinemas

“We hebben een menu ontworpen dat zeker de meest veeleisende gasten en filmliefhebbers zal aanspreken,” aldus de Amerikaanse sterrenchef.”Theatre heeft een revolutie teweeggebracht in de luxe bioscoopervaring en ik ben buitengewoon trots om de krachten te bundelen met VOX Cinemas gezien onze gedeelde toewijding aan innovatie.”

Gasten krijgen de keuze om te dineren in een exclusieve privélounge of om hun bestelling in de bioscoopzaal zelf te laten bezorgen. Dit, met het luxueuze aanbod van de verstelbare lederen stoelen, pluche dekens en een overweldigende audiovisuele-ervaring, moet het een beleving worden die ‘buitenaards’ is. Ideaal om even te ontsnappen van de realiteit, waar je zowel verdwaald in de film als in de gastronomische maaltijden.

Momenteel kunnen inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten van deze traktatie genieten op de volgende locaties: Mall of the Emirates, City Centre Mirdif en Nakheel Mall in Dubai en Al Jimi Mall, Nation Towers, The Galleria Al Maryah Island en Yas Mall in Abu Dhabi.

Akira Back’s restaurants

Chef Akira, een voormalig professioneel surfboarder, heeft momenteel restaurants over de hele wereld, waaronder enkele indrukwekkende adressen zoals Beverly Hills, Seychellen, San Diego, Singapore, Toronto en zijn restaurant met een Michelinster, Dosa in Seoul.

Bekijk de mogelijkheden van de luxe bioscoopervaring op de site van VOX Cinemas.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door VOX Cinemas (@voxcinemas)