Er is helemaal niets mis met de BMW X6 M Competition, maar een nog spannendere en sneller versie is altijd welkom. Zo vindt ook Manhart. Zij wisten de BMW SUV-coupé te transformeren naar een volgend niveau en gaven ‘m de klinkende naam: Manhart MHX6 700 WB. Manhart actualiseert de prestatiegerichte onderdelen van de BMW X6 M, het exterieur, middels een koolstofvezel widbody-kit, en ten slotte het interieur.

Manhart drenkt BMW X6 M Competition in koolstofvezel

Laten we maar meteen beginnen met de olifant in de kamer. De meest in het oog springende verandering aan de Manhart MHX6 700 WB is de carrosserie, met name dankzij de 24-delige gesmede koolstofvezel widebody kit van Manhart. De rest van de bolide werd verpakt in het Matte Charcoal Metallic, met contrasterende, glanzend zwarte Manhart-emblemen.

BMW-X6

Voor deze unieke bodykit maakte de tuners gebruik van gesmede koolstofvezel, in plaats van het gebruikelijke geweven koolstofvezel. Gesmede koolstof werd ontwikkeld door Lamborghini en Callaway, die het gebruikten om de Sesto Elemento te bouwen om de veelzijdigheid van dit nieuwe bouwmateriaal te demonstreren. Er is ook een grille van gesmeed koolstofvezel, een achterspoiler, een achterdiffusor, spiegelkappen, de zijschorten en uiteraard is het interieur ook niet overgeslagen.

BMW-X6-1

Maar voordat we het daarover gaan hebben, willen we cijfers zien. Manhart geeft de 4,4-liter twin-turbo V8 een zetje en tilt het vermogen van 625 pk en 750 Nm af naar 730 pk en 900 Nm. Klanten buiten Duitsland hebben ook de keuze om de katalysatoren en het benzinepartikelfilter te laten verwijderen om het uitlaatgeluid en de prestaties te verbeteren.

Het interieurpakket van de tuner uit Wuppertal, Duitsland

Manhart zet het gebruik van gesmeed koolstofvezel in het interieur voort met zijn 8-delige gesmede koolstof interieurpakket. Het stuur is nu gemaakt van gesmeed carbon en de stoelen hebben zelfs gesmede carbon inzetstukken.

Misschien een tikkeltje asociaal, maar stiekem ook wel heel vet. Voor meer informatie over de opties, levertijden en prijzen, kun je terecht op de website van Manhart. Zie hieronder meer beeldmateriaal van de krachtige BMW X6 M Competition.