Cristiano Ronaldo is al langer dan een decennium een van de beste én meest betaalde voetballers op aarde, samen met PSG-speler Lionel Messi. De Portugese Manchester United-vedette  ligt dan ook niet wakker van een paar ton meer of minder, maar het gaat meer om de handelwijze en oplichtingspraktijken dan het geld zelf. Een Portugees reisbureau maakt hem namelijk zo’n $ 340.000 op frauduleuze wijze afhandig, gedurende een periode van 3 jaar.

Cristiano Ronaldo 3 jaar lang opgelicht door reisbureau

Maria Silva, een 53-jarige Portugese vrouw, kreeg de pincodes en creditcard nummers en ging daar niet vertrouwelijk mee om. Ze boekte 3 jaar lang 200 reizen, variërend van Europa, Afrika en Amerika, voor haar cliënten. Deze cliënten zouden haar vervolgens hun vergoedingen betalen op een persoonlijke rekening, in plaats van het reisbureau waarvoor ze werkte, Geostar.

Op 19 september moest ze in Porto voor de rechter verschijnen en bekende ze haar schuld. Overigens was Ronaldo niet de enige gedupeerde in dit verhaal. Ook zijn zakenwaarnemer, Jorge Mendes, en landgenoot en voetballer, Nani, werden ook opgelicht door Silva. De oplichters stemde ermee in om de slachtoffers terug te betalen om zo een gevangenisstraf uit de weg te gaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

“In de rekeningen van Geostar maakten CR7, familie en vrienden talloze reizen naar Bissau, Milaan, Lyon, Sao Paulo, Parijs, Brussel, Barcelona, ​​Belgrado en Sao Tomé, naast vele andere bestemmingen”, schreef de Portugese krant Jornal de Noticias. “De reizen werden over het algemeen betaald via een virtuele terminal waar de reisagent toegang toe had vanwege haar functiespecificaties.”

Salaris bij Manchester United

Echter speelde dit zich wel járen geleden af. Namelijk van februari 2007 tot juli 2010. Dat was onder meer de periode, juni 2009, waarin hij voor een recordbedrag van € 94 miljoen gedag zei tegen Manchester United om naar Real Madrid te vertrekken. Nu hij weer terug is bij Manchester United is hij de absolute grootverdiener in de Premier League. Voetbalprimeur weet te melden dat hij per dag zo’n € 293 duizend vangt aan salaris en sponsorinkomsten, dus sinds hij heeft het bedrag ondertussen op z’n zachts gezegd in meervoud terugverdient.