Nederland wordt al gezien als een duur land om in te wonen, maar volgens de Belgische website zimmo.be staat Nederland (Amsterdam) op de 18e positie en onze Zuiderburen (Brussel) op de 16e positie van de gehele wereld. Erg interessant maar we kijken vandaag niet naar ons eigen land. Het gaat nu om de vijf duurste steden per vierkante meter.

Vijf duurste landen per vierkante meter

5. China

China is op deze positie belandt door de ontzettend dichte bevolking en er zijn eigenlijk teveel mensen in China (lees: de wereld). Hierdoor is de vraag naar huizen erg groot en stijgen de prijzen onverhinderd mee. Je betaalt volgens the richest ongeveer $ 25.550 per vierkante meter voor een huis in de stad Repulse Bay (Hong Kong)

4. Zwitserland

Op nummer vier staat Zwitserland. De gemiddelde Zwitser verdient ver bovenmodaal en hier zijn de prijzen van eten, drinken en huizen op aangepast. Zodra je bijvoorbeeld  in Zwitserland wilt gaan werken verdien je wel veel, maar je betaald ook veel meer voor alles. Je geeft dan ook ongeveer $ 29.000 per vierkante meter uit voor een huis in de stad Bern.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door @schweiz 🇨🇭 (@schweiz)

3. Singapore

Het eerste land uit Zuid-Azië is een feit. Singapore is één van de rustige tropische landen die net boven de evenaar ligt. De duurste stad van Singapore ligt aan Marina Bay wat erg populair is onder de toeristen vanwege de schitterende stranden. Voor ongeveer $ 30.500 ben je eigenaar van één vierkante meter. Dit bedrag was vroeger nog hoger maar vanwege verschillende crisissen is het een stuk gedaald, maar het begint nu weer in de stijgende lijn te zitten dus wie weet zien we over een aantal jaar Singapore hoger in de ranglijst.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door VisitSingapore (@visit_singapore)

2. Engeland

Op nummer drie staan de Engelsen. De woningnood hier is groot en haast elk groot bedrijf heeft wel een vestiging in London. Door deze populariteit is hier een gemiddelde prijs van $34.531 per vierkante meter van kracht. Het is ook niet gek dat veel appartementen en afgelegen huizen maandenlang leeg staan, omdat mensen met meerdere woningen een plek in Londen helemaal voor zichzelf willen houden, omdat de vraag naar huizen in London veel groter is dan het daadwerkelijke aanbod.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door @LONDON • #ThisIsLondon (@london)

1. Monaco

De duurste plek om te wonen is Monaco. Hierbij moet je niet vergeten dat het wel belastingvrij wonen is, alleen het krijgen van een huis in Monaco is al heel lastig. Vooral in Monaco-Ville, voor één vierkante meter betaal je ook ongeveer $ 60.114, maar het leven in Monaco wordt wel gezien als het perfecte leven. De temperatuur is goed, de natuur is mooi en de economie draait ook nog eens ontzettend goed. Monaco wordt ook wel het land van de miljonairs genoemd, ook niet geheel verrassend als je zulke bedragen neer moet tellen voor 1 vierkante meter.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Monaco (@monaco)