We hebben natuurlijk niet alleen in Nederland schitterende villa’s, onze zuiderburen kunnen er ook wat van en doen zeker niet onder ten opzichte van wat wij allemaal hebben staan. Daarom leek het ons een goed idee om eens te kijken naar de 3 duurste villa’s in België die nog beschikbaar zijn op Funda.

3. Oud-Turnhout, Blijkerstraat 10

Top 3 villa's België

Oud-Turnhout is een gemeente in het noordoosten van de Belgische provincie Antwerpen. Daar staat op de Blijkerstraat 10 onze nummer drie. Het huis staat vier maanden te koop en kost precies € 2.980.000. Het huis heeft een garage die plaats maakt voor drie auto’s en een enorme achtertuin met een verwarmd zwembad. Naast het zwembad is een tuinhuisje met een jacuzzi, een kleine bar een sauna en een douche. Vanbinnen heeft het huis een knusse woonkamer met daarnaast een eettafel en open haard. De bovenverdiepingen maken plaats voor wel vijf slaap- en drie badkamers.

Klik hier om Blijkerstraat 10 op Funda te bekijken.

2. Mortroux, Florichamps 1

België

Voor het op een na duurste huis in België schuiven we op richting het zuid-oosten. Mortroux is een deelgemeente van de gemeente Dalhem in de Belgische provincie Luik. De in 2004 gebouwde villa is maar net iets duurder als de nummer drie en staat al langer dan een halfjaar in de etalage, maar dat zou zomaar iets te maken kunnen hebben met de forse vraagprijs € 2.995.000. Voor dit bedrag krijg je een prachtig modern huis terug met bijna alles erop en eraan. Je hebt een zeer ruime oprit met wel plaats voor acht auto’s.

De achtertuin van het huis heeft een mooi verwarmd zwembad met een serre en nog een zwembad zonder overkapping die ook verwarmd is. Vanbinnen ziet het er ook prachtig uit. De vloer is gemaakt van Portugees marmer, terwijl de riante raampartijen zorgen voor natuurlijk licht binnenshuis. Met een ruime woonkamer keuken en eettafel is de beneden verdieping al perfect en heb je niks anders nodig. De bovenverdiepingen bestaan uit zes slaapkamers en vijf badkamers. Met een schitterende wenteltrap heb je bovenin het huis ook nog eens uitzicht op een weelderige grasvlakte.

Klik hier om Florichamps 1 op Funda te bekijken.

1. Schilde, Sint Jobsteenweg 72

Top 3 villa's België

Voor de nummer in België gaan we terug naar Antwerpen. Naar Schilde welteverstaan. Het huis staat net als de vorige in deze lijst al langer dan een halfjaar te koop en is in 1997 gebouwd. Dit bijzondere landhuis is gelegen nabij golfclub Rinkven. De villa beschikt over een garage die ruimte schikt voor 8 auto’s, een inpandig zwembad evenals een verwarmd buitenzwembad en een ruim aangelegde tuin met dierenweide en dierenstallingen.

Je betreedt de villa middels de centrale inkomhal met een imposant trappenhuis met vide. Deze ve tot een prachtig, ruime woonkamer met open haard, een aansluitende eetkamer. En vanuit de eetkamer toegang tot de ruime leefkeuken met serre/ontbijtkamer. Daarnaast hebben ze ruimte voor een aparte wasplaats en berging. Ruim bureel met bibliotheek, een wellness gedeelte met inpandig zwembad, sauna, Turks bad en zelfs ook kleedkamers en sanitaire voorzieningen. De bovenverdieping geeft toegang tot de mastersuite welke bestaat uit een slaapkamer, dressingroom en een badkamer.

Naast de master bedroom zijn er nog zes slaapkamers en vijf badkamers, Met de vaste trap bereik je een ruimte die momenteel in gebruik als hobbyruimte/kantoor. Naast de villa is ook nog een vrijstaand garagegebouw met ruimte voor 8 auto’s. Er is ruimte voor een wijnkelder en nog meer bergruimtes. Na deze waslijst aan eigenschappen van dit huis is het ook belangrijk om de prijs te weten. Voor dit huis betaal je een bedrag van € 3.200.000 miljoen.

Klik hier om Sint Jobsteenweg 72 op Funda te bekijken.