Dubai heeft zich in no-time weten te vestigen als een toevluchtsoord voor de meest kapitaalkrachtige mensen. Luxe huizen, extravagante auto’s en allerlei luxe voorzieningen rekenen deze stad in het Midden-Oosten tot hun thuisbasis. Als je hier naartoe op vakantie gaat moet je natuurlijk ook wel in stijl overnachten. Als je goed in de slappe was zit, is deze top 3 perfect voor jou en je hoogwaardige behoeftes. We kijken hierbij niet naar de gemiddelde kosten van één kamer, maar echt naar de allerduurste.

3. Palazzo Versace Dubai

In totaal koste de bouw van Palazzo Versace Dubai € 650 miljoen. De eigenaar van het hotel is ook de eigenaar van het grote merk Versace, wat duidelijk terug te zien is aan de inrichting van het pand. De duurste kamer in dit hotel is 18.417,17 euro per nacht. Dan vraag je je natuurlijk meteen af: wat krijg ik hiervoor terug? Nou, een privé-butler die 24/7 voor je klaarstaat. Verder kan je de keuze maken uit 7 verschillende restaurants, waaronder Enigma: een van de chicste etablissementen in de stad.

Ook staat er ten alle tijden een limo voor je klaar die je overal naartoe kan brengen waar je maar heen wil. Mocht je de dag daarna weggaan, kan je dus gewoon met een limousine terug naar het vliegveld worden gebracht. Verder beschikt de duurste kamer over een privézwembad, een jacuzzi en een minibar. Ook levert het hotel extra services, zoals 20% korting voor een extra speciaal ontbijt, de kapper of een bezoek aan de spa.

Top 3 duurste hotels Dubai
Top 3 duurste hotels Dubai
Top 3 duurste hotels Dubai

2. Burj al Arab Jumeirah

Samen met de Burj Khalifa is de Burj al Arab Jumeirah een van de meest opmerkelijke gebouwen op de skyline van Dubai. De Burj Khalifa, omdat het het hoogste gebouw van de wereld is, en de Burj al Arab Jumeirah, omdat het wordt gezien als het meest prijzige hotel van niet alleen Dubai, maar van de wereld.

De Burj al Arab Jumeirah heeft op de 25e verdieping een kamer waar je € 23.000 per nacht voor betaald. Voor dit flinke bedrag krijg je natuurlijk wel pure luxe terug. Je krijgt beschikking over vervoer met een privé chauffeur die jou middels een Rolls-Royce naar iedere gewenste bestemming kan brengen. Verder krijg je als gewaardeerde gast toegang tot een privé-strand, een privé-diner, een eigen bioscoop, een bibliotheek, twee slaapkamers en een spa. De steunpilaren bestaan elk uit 22 -karaat goud en de trappen bestaan uit marmer en gouden leuningen, terwijl de suite twee verdieping in beslag neemt. En ten slotte is er een zogeheten kussen-menu beschikbaar waarbij gekozen kan worden uit 13 verschillende hoofdrusten.

Top 3 duurste hotels DubaiTop 3 duurste hotels Dubai

1. Bulgari Resort

Dit resort was groot nieuws in Dubai, want dit zou het nieuwe en duurste hotel ter wereld worden, ondanks al deze nieuwsitems is nooit verteld wat de daadwerkelijke prijs is. Verschillende bronnen denken wel dat het boven de Burj al Arab Jumeirah ligt. De prijzen worden pas bekend gemaakt aan gasten met serieuze interesse. We weten wel wat het  resort te bieden heeft. Je beschikt over een haven waar je je jacht kan parkeren. Het unieke is dat als je uitzicht hebt op de Arabische Golf dat er geen grote gebouwen omheen staan en dat het dan lijkt alsof je helemaal niet in Dubai bent.

Het hotel beschikt over 101 hotelkamers en suites, 20 hotelvilla’s, elk met een balkon met uitzicht op de skyline van Dubai of de Arabische Golf. De kamers zijn uitgerust met Italiaans meubilair en. variërend van één tot drie slaapkamers, met opties om ze met elkaar te verbinden. De villa’s zijn allemaal voorzien van persoonlijke butlerservice, een privézwembad, en gasten kunnen hun smaakpupillen prikkelen bij een van de diverse restaurants die deel uitmaken van het ressort.