Voor enige opeenvolgende jaren was Ferrari zeer succesvol in de World Endurance Championship-klasse, en ter ere daarvan hebben ze de speciale versie van de 488 Pista tot leven gewekt. En tenzij je betrokken bent bij een van Ferrari’s raceauto-programma’s, kun je deze speciale editie niet kopen, laat staan rijden. Toch heeft een exemplaar, ondanks de sterke eisen en hoge prijs, een weg naar Nederland gevonden.

Ferrari 488 Pista Piloti: ongekend exclusief en achterlijk snel

De 488 Pista Piloti Ferrari is niet alleen zeer zeldzaam, maar ook nog eens uitsluitend bestemd voor speciale klanten van Ferrari. Sterker nog: om achter het stuur te kruipen van de 1430 kg zware sportwagen moet je ook nog eens een gelicentieerde coureur zijn. Dus je kunt beter met al je tonnen geld rechtsomkeer richting een andere supercar-bouwer. Echter geldt dit dus niet voor iedere landgenoot, want er is een exemplaar gespot in Nederland. De eigenaar is onbekend.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MEERVOORMANNEN.💥 (@meervoormannen)

Topsnelheid van 330 km/h

En is ook wel nodig, kijkend naar de kracht die dit beest genereert. Dit specifieke model komt uit het jaar 2019, staat sinds 2020 op kenteken en bevatte indertijd een nieuwprijs van liefst € 503.162. Onder de kap rust een benzine-motor die een maximum vermogen levert van 722 pk met een topsnelheid van 340 kilometer per uur. De acceleratietijd van 0 naar 100 km/h is geklaard in nog 3 seconden. Zo dan.

Los van de indrukwekkend prestaties, ziet ‘ie er werkelijk waar moordend mooi uit. Hij draagt de rode Ferrari-kleur, heeft een spoiler op z’n achterste en is uitgerust met enkele gewichtsverlagende carbon fiber onderdelen. Helaas zijn er geen foto’s van de binnenkant, maar de stoelen zijn bekleed met alcantara in de kleur van de Italiaanse driekleur.

Overigens is dit niet de eerste keer dat deze auto op beeld is vastgelegd. In juni van 2020 kreeg Autojunk ook een hele lading aan foto’s binnen van dit exacte exemplaar, die enigszins asociaal geparkeerd stond.