Een van je amices stapt binnenkort het huwelijksbootje in. Je hebt een kaart in de bus gekregen: uitnodiging van de bruiloft. En dat zet je aan het denken: wat moet ik in hemelsnaam aan? Je wil natuurlijk niet overdressed aankomen, maar met jeans en een overhemd kan je ook echt niet arriveren. De vuistregel is altijd: je moet er nooit beter uitzien dan de bruidegom, maar dat betekent niet dat je er slobberig bij moet lopen. Laten we je een handje op weg helpen.

Wat moet ik aan naar een bruiloft?

Dit is een van de meest voorkomende vragen die gasten hebben en dat is niet voor niets. En het laatste wat je wil is het op z’n beloop te laten en je outfit kiezen tot het laatst moment uitstellen. Omdat scenario uit de weg te gaan hebben we hier een aantal do’s en don’t klaarstaan.

Stick to the dresscode

De dresscode is onmiskenbaar de meeste belangrijkste factor om rekening mee te houden bij het kiezen van een geschikte outfit.  Wat je bijvoorbeeld in de winter naar een black-tie-huwelijk draagt, zal heel anders zijn dan wat je draagt ​​​​naar een informele bruiloft in het midden van de zomer. En dat brengt ons ook meteen richting de diverse seizoenen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door menwithclass (@menwithclass)

Seizoensgebonden bruiloften

Bruiloften zijn er in diverse vormen. De een gaat voor een buitenlocatie in de randstad, terwijl de ander het hele gezelschap wil uitnodigen voor een onvergetelijke ervaring op de Bahama’s. En daar moet je ook je outfit op aanpassen. Een driedelig pak in de brandende zon, daar wordt niemand gelukkig van. Kies bij een zomerse bruiloft dus voor iets luchtigs, denk aan linnen, katoen of een zachtere katoensoort. Mocht je het wat gewaagder willen, kies dan voor neutrale tinten. Iets wat deze zomer de grootste trend is. Maar marineblauw werkt ook altijd goed. Net waar jij je comfortabel en goed bij voelt.

’s Winters moet je het dus drastisch anders aanpakken. Niet alleen qua materiaal, maar ook qua kleur. Het is donkerder en grauwer, dus doe daar ook iets mee. Het moet je wel staan, maar voorbeelden zijn bordeauxrood, donkergroen of grijs – van wol, katoen of kasjmier.

Zorg wel dat je je op tijd afmeldt wanneer je niet kan, want voor je het weet heb je een factuur op de mat liggen