Na de nieuwe 6×6 van Joel Beukers zou je verwachten dat er niet veel gekkers op de weg te rijden komt. Dit is helemaal niet het geval, want Ford komt met misschien wel met de meest intimiderende auto ooit die rond heeft gereden op de wegen vandaag de dag. Helaas zullen we hem niet snel in Nederland tegen komen, maar wie weet komt daar in de nabij toekomst wel verandering in.

De Hennessey Velociraptor is geïnspireerd op de ‘raptor’

Ford heeft voor de naam Velociraptor gekozen vanwege de gelijkenissen van de raptor, een dinosaurus die ongeveer 75 miljoen jaar geleden in een gebied dat we nu kennen als Mongolië. Zo, weet je dat ook weer. Het was in eerste instantie een 6-wieler, maar Amerikaans tuner Hennesey Performance vond dat dit nog wel twee stapjes hogerop kon en transformeerde het bakbeest tot een 10-wielige autoriteit op de weg.

De Hennessey Velociraptor biedt redundantie, dit houdt in dat de auto gemakkelijk een wiel eraf kan halen en zonder enige problemen door kan gaan. De indeling van de auto is daarentegen niet heel praktisch. Doordat er geen deuren in kunnen via de zijkant zal je net als bij een tank via de bovenkant naar binnen moeten. En eigenlijk is het ook gewoon een tank en door de legergroene kleur wordt die associatie nóg sneller gemaakt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door 🗝 KEYS (@keystothejungle)

Helaas weten we nog niet wat voor soort motor de ontwerpers erin hebben gezet, maar we kunnen de gewone Ford-motor al wegstrepen. Met vijf assen zal het verlies van de aandrijflijn minstens 40% zijn. Sterker nog het zou zelfs nog een elektrische wagen kunnen zijn, maar die kans is redelijk onwaarschijnlijk. Ford zou wel bezig zijn met een grote wagen die volledig elektrisch werkt.

Wij zijn nu toch behoorlijk nieuwsgierig naar het volgende project? Een wagen met rupsbanden met hoge topsnelheden gelijk aan bijvoorbeeld een Lamborghini Huracán? Wie weet kunnen we hier ooit nog op terug komen.

Behoefte aan nog meer wielen? Wie weet is deze ‘American Dream‘ wel iets voor jou.