Nusret Gökçe, beter bekend als Salt Bae, werd in januari van 2017 een ware internetsensatie, nadat video’s van zijn eigenzinnige techniek om vlees te snijden en het te voorzien van zout opdoken. De 38-jarige is eigenaar van Nusr-Et, een keten van luxe steakhuizen met toko’s in Turkije, Griekenland, diverse locaties in de Verenigde Staten, Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Saoedi-Arabië. Niet lang geleden is er ook een steakhouse geopend in London. De meesten weten dat je hier niet heengaat om op budget te eten, maar de prijzen die deze mensen moesten betalen zijn toch wel absurd te noemen.

Salt Bae is razendpopulair

Sinds zijn video’s viraal ging heeft Nusret enorm uitgebreid en heeft hij een breed scala aan beroemdheden en politici van over de hele wereld gediend en hun vlees voorzien van het nodige zout. Op het moment van schrijven heeft de Turk 38,6 miljoen volgers op Instagram en verdient hij naar verluidt liefst € 156 duizend per dag, voortkomend uit zijn social-media presentie en zijn circa 18 restaurants.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Nusr-Et Steakhouse London

Zoals gezegd is er enkele dagen geleden een nieuw filiaal geopend in London, op The Park Tower, 101 Knightsbridge. Bezoekers weten dat het restaurant duur is, maar gaan desondanks massaal heen, waardoor deze absurde prijs- kwaliteitsverhouding gehanteerd kan worden. Toch is niet iedereen onder de indruk van de prijzen van Salt Bae en dat kunnen we ons goed voorstellen.

Geen idee hoe groot de Giant Tomahawk-steak is, maar £ 630 lijkt ons een tikkeltje overdreven. Hetzelfde geldt overigens voor twee cola’s voor £ 18. Iemand had echter een andere mening en reageerde op de Tweet als volgt: “Na het betalen van een rekening van £ 1812 klaagt je voor £ 18?? Ik bedoel stop met zoeken naar belangrijkheid!! Nusret heeft niets dat logisch is voor de prijs die hij aanrekent of de smaak die hij aanbiedt. Het is zijn tijd en dus staan mensen in de rij en wachten uren op dit eten en betalen ze graag!” En aan de ene kant snijdt hij hier ook wel een punt aan. Tuurlijk zijn de prijzen ronduit belachelijk, maar blijkbaar zijn mensen bereidt het ervoor te betalen, dus laat ze dan ook lekker.

Daarbij zijn er uiteraard toprestaurants die veel meer vragen voor bepaalde gerechten. We schreven eerder een artikel over de duurste gerechten ter wereld.