Als je dit jaar al aandacht hebt besteed aan de Billboard-hitlijsten, weet je dat Lil Baby er constant op aanwezig is geweest. Zijn debuut-release vond iets meer dan drie jaar geleden plaats en sindsdien zit zijn carrière in een sneltreinvaart. Dat heeft de Atlanta-rapper ook aan zijn bankrekening kunnen zien. Zoals haast iedere rapper heeft de rapper last van spilzucht en gaf hij 4 ton uit aan een horloge. Eentje die later nep bleek te zijn.

Rapper koopt peperdure nep-Patek Philippe Nautilus

Toen Dominique Armani Jones, de echte naam van Lil Baby, kwam de rode loper oplopen, waar hij werd gespot met wat leek op een Patek Philippe Nautilus-ref. 5711/1P ’40-jarig jubileum’. Een platina horloge met baguette-geslepen diamanten uurmarkeringen, uitgebracht in 2016. Dit exemplaar maakt deel uit van een gelimiteerde oplage van 700 stuks. Hij kocht ‘m bij de New Yorkse juwelier Rafaello & Co. kocht en betaalde naar verluidt meer dan $ 400.000. Echter werd hij op het internet ‘exposed’, nadat kenners tot de conclusie kwamen dat het weleens een nep-horloge zou kunnen zijn.

Tuurlijk een vervelende situatie voor beide partijen, maar het lijkt erop dat er ondertussen toenadering is gevonden. Rafaello en Co. gaf een verklaring aan XXL Magazine, waarin ze hun kijk op het verhaal gaven. Hoewel de juwelier heeft gefaald en zijn excuses heeft aangeboden, onthult hun uitleg dat hun due diligence niet op peil is geweest. Volgens de verklaring, was de neppe limited-edition Patek Philippe horloge afkomstig van een derde partij. De juwelier is niet grondig genoeg geweest in de controle voordat het werd doorverkocht aan de ‘Artiest van het Jaar’ – uitgeroepen bij de Apple Music Awards 2020.

Verklaring van juwelier Rafaello en Co

“Wij staan op onze naam, net zoals hij dat doet, daarom kreeg hij vandaag die vier ringen gratis en zijn geld terug omdat wij ons huiswerk over het horloge niet hebben gedaan en daar nemen wij de volle verantwoordelijkheid voor.”

“Ik wil persoonlijk mijn excuses aanbieden aan @lilbaby voor het niet doen van mijn due-diligence toen ik hem het Patek horloge verkocht. Ik had het horloge moeten inspecteren nadat ik het van de dealer had gekocht. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor het niet goed doen van mijn werk. Persoonlijk zou ik hem of iemand anders NOOIT bewust iets verkopen dat niet 100% authentiek is. Ik ken @libaby al een tijdje en er is niets nep aan hem – vooral zijn sieraden en horloges. Ik wil me persoonlijk verontschuldigen bij Lil Baby voor wat er is gebeurd.” gaat de verklaring verder.

Lil Baby heeft hier verder geen commentaar opgegeven, maar de Instagram-post waarin hij Rafaello & Co ter verantwoording roept, is inmiddels als sneeuw voor de zon verdwenen. Een teken dat de twee partijen het netjes met elkaar hebben opgelost. Vergeven is vergeten.