Dat Kanye West opmerkelijk is én opmerkelijke uitgaves verricht, is geen nieuws. De eigenaar van ’s wereld lelijkste Lamborghini Urus verdient bakken met geld aan zijn samenwerking met Adidas (Yeezy), zijn artiestencarrière en lucratieve samenwerkingen. Hij bracht recent zijn album Donda uit en op de huizenmarkt blijft West ook niet onopgemerkt.

Kanye West koopt blok beton aan het strand

De 44-jarige artiest bezocht ooit het Japanse kunsteiland Naoshima ontworpen door Tadao Ando. Daar raakte hij helemaal geobsedeerd met het eiland en omschreef het als “levens veranderend.” Door deze obsessie moest en zou hij een huis hebben dat was ontworpen door dezelfde ontwerper van het kunsteiland Naoshima. Dus heeft Kanye het op één na beste gevonden in het westen van de VS.

Kanye West strandvilla

Kanye West heeft hoogstwaarschijnlijk geen hypotheek aan hoeven vragen voor dit huis, gezien dat Forbes zijn vermogen schat op 1,8 miljard. Het werd gebouwd in het jaar 2013 en beslaat zo’n 4000 vierkante meter, waarbij gebruik werd gemaakt van 1200 ton aan beton. De onderste verdieping van de villa heeft drie superluxe gastenkamers. De middelste verdieping heeft een grote woonkamer, moderne keuken en een toilet, de bovenste verdieping is helemaal geschikt voor een geweldige nachtrust en de master bedroom heeft een schitterend terras die uitzicht biedt over de ruige golven. Foto’s van het interieur van binnen zijn helaas nergens te vinden.

Compact en fijne ligging

Het perceel zelf is vrij compact en ligt tussen twee andere huizen, met een oppervlakte van minder dan 530 vierkante meter en die zich uitstrekt van de weg naar het strand. 30 minuten rijden van dit huis vandaan staat nog een prachtig huis in Hidden Hills die hij samen met Kim Kardashian kocht. Zij woont nog steeds in dit huis met de kinderen, dus mocht het als van ouds worden tussen de twee zou die afstand makkelijk te overbruggen zijn.

Deze twee huizen zijn zeker niet de enige huizen waar Kanye West de eigenaar van is. Naast de huizen in Malibu en Hidden Hills heeft hij ook nog huizen en appartementen staan in Wyoming, Calabasas en ook nog twee appartementen midden in het centrum van New York.

Het huis stond te koop voor $75 miljoen, terwijl West heeft het op de kop heeft kunnen tikken voor $ 57,3 miljoen in een off-market deal. Terwijl het voor het laatst werd overgedragen in 2003, voor slechts $ 1,9 miljoen.

Kanye West villa
Kanye West uitzicht