Collecting Cars, die ook de The Heselden Collection veilt, heeft aangekondigd dat het ‘1 of 5’ Koenigsegg Agera S in Hong Kong gaat veilen. De veiling loopt tot het einde van de werkweek en biedt een laatste kans om een ​​van de zeldzaamste supercars van het afgelopen decennium op de kop te tikken.

Smaragdgroene Koenigsegg Agera S uit 2012

Geïntroduceerd in 2012, is de Agera S is een nog meer exclusieve versie van de Agera R. In totaal zijn er tussen 2012 en 2014 slechts vijf exemplaren van deze Zweedse supercar gebouwd, waardoor dit een uitzonderlijk zeldzaam voertuig is.

Koenigsegg Agera S

Foto: Collecting Cars

Het specifieke voorbeeld dat binnenkort op het veilingblok terecht zal komen bevat een smaragdgroene carrosserie van koolstofvezel, geaccentueerd met glanzende koolstofsegmenten en neongroene strepen.

Klap de tweevlaks-helixdeuren van de auto open om jezelf in de straaljager geïnspireerde cockpit te wurmen, waar het interieur bestaat uit zwart leer en groene stiksels. Dit proces past bij het gedurfde uiterlijk van het exterieur van de auto, met veel koolstofvezel-accenten. Maar ook op andere vlakken is gebruik gemaakt van gewichtsverlagende onderdelen. Zo zijn de velgen zijn 40 procent lichter dan gesmede wielen, waardoor het totale gewicht van de auto lager is gemakkelijker is om bij hoge snelheden onder controle te houden.

Koenigsegg Agera S

Foto: Collecting Cars

Snelheid en acceleratie

Maar bij een Koenigsegg draait het vooral om de snelheid en acceleratie. Met een 5.0-liter twin-turbocharged V8, gekoppeld aan een zeventrapsautomaat, die het vermogen naar de achteras stuurt, is de snelheidsduivel in staat om een ​​huiveringwekkende 1.044 pk en 811 Nm koppel te produceren. Als gevolg hiervan katapulteert de opvallende verschijning in slechts 2,5 seconde van 0 naar 100 km/u en zou ‘ie topsnelheden moeten kunnen halen van meer dan 400 km/u.

Ook al gaat dit monster op wielen al ruim 9 jaar mee, verkeert dit exemplaar volgens het veilinghuis in een “uitstekende” staat, net als de cabine, en is er geen sprake van ‘carrosserieschade’. Bovendien geeft de teller slechts 3,323 gereden kilometers aan.

Supercar

Foto: Collecting Cars

“Hoewel de rijervaring ongetwijfeld de opvallende focus van de Agera S is, is hij niettemin zeer goed uitgerust en beschikt hij over een hydraulisch liftsysteem, satellietnavigatie, klimaatregeling, een achteruitkijkcamera en verwarmde stoelen,” valt te lezen op de kavel, nummer #05789.

Bieden maar

Op het moment van schrijven staat het hoogste bod op £ 701.500 (omgerekend € 815.226). Maar vanwege de staat ervan en het feit dat het nieuw $ 1,46 miljoen kostte, zou het ons niet verbazen als dat aantal veel hoger zou stijgen. De veiling loopt nog tot 24 september 20:00 en vind je door hier te klikken.

Foto: Collecting Cars