Wanneer je op vakantie bent in Monaco, Spanje, Italië of Turkije, wandel je vast en zeker langs een jachthaven. Daar liggen een breed scala aan bootjes, en de vraag: van wie zou dat bizarre jacht zijn? is vast weleens door je bovenkamer geschoten. Nou, een aanzienlijk deel van deze boten worden verhuurd of gecharterd en zoveel kost dat.

Hoeveel kost het om een week lang op een jacht op de Middellandse zee te dobberen

Als je je afvraagt ​​hoeveel het werkelijk kost om een deel van de zomer te flaneren op een imposant jacht, dan ben je aan het juiste adres. Dmarge ging in gesprek met de Istanbul gevestigde luxe jachtmanager Candaş Balci, gezien Turkije een grote naam voor zichzelf aan het maken is in de jacht-scène, om te vragen wat het kost om een week een jacht te charteren (het huren van een vervoermiddel, inclusief bemanning).

Volgens de Turk genoot Turkije afgelopen jaar van een van de drukste jachtseizoenen in de Middellandse Zee. Er zijn natuurlijk veel manieren zijn om dit te verwezenlijken, is er niet een doeltreffend antwoord, maar om je een idee te geven en het even in perspectief te plaatsen, deelt Candaş zijn kennis.

“Voor de kosten van levensonderhoud op een superjacht, kan ik zeggen dat het echt afhangt van het jacht, de locatie waar u vaart en uw levensstijl”, zegt Candaş. “Maar om een ​​geschatte kostprijs te hebben, kan ik een voorbeeld van charterjachten laten zien. We brengen charterklanten 30% van het tarief van het wekelijkse chartertarief in rekening als APA (Advance Provisioning Advance).”

Weektarief en uiteindelijke kosten

Uiteraard kan dit differentiëren, maar over het algemeen zal dit de gemiddelde kostenpost van de gasten. Hij noemt als voorbeeld een jacht van 35 meter om op de Middellandse Zee te charteren: “Laten we zeggen dat een weektarief €100.000 kost, dan zullen uw wekelijkse kosten ongeveer €30.000.” Deze prijs dekt onder meer de brandstofkosten, de ligplaats toeslagen (mocht dat van toepassing zijn) en eten en drinken.