We hebben al een hoop unieke locaties gezien die zijn omgebouwd tot een huis, van kerken tot scholen en zelfs ziekenhuizen. Een laboratorium is echter ook nieuw voor ons. In Wageningen, op de Hesselink van Suchtelenweg 6, is het toch een feit. Het laboratorium is ontworpen door Rijksarchitect FE Röntgen, werd gebouwd in 1950 en was drie jaar later definitief af. Door nieuwe technieken die uitkwamen was het lab in 1960 al op grote achterstand tegenover de rest.

Unieke eigenschappen van het penthouse

In 2002 is het pand verbouwd tot kantoren en woningen. In de ruimte waar de practicums werden uitgevoerd staat nu een groot, luxe penthouse. Het penthouse is ontworpen door Chong kok Sing, die er een behoorlijk sfeervol huis van wist te maken. Het ziet er allemaal heel strak uit, maar is toch uitnodigend – althans, in de meeste ruimtes.

Binnen de 514 vierkante meters van interieur is een zeer ruime woonkamer, en een keuken met een groot kookeiland. Naast de keuken staat een eettafel met plaats voor acht mensen, een knus kantoor met een open haard en rondom de eerste verdieping van het huis is een terras dat om het huis heen loopt. Je moet er wel echt van houden, maar over smaak valt niet te twisten.

De hoge torenkamer

Het meest unieke van het huis is de torenkamer met bijbehorend dakterras, met een adembenemend uitzicht over Wageningen, de Rijn en de Betuwe. Dit gedeelte, waar nog wel wat aandacht aan besteed moet worden, zoals bijvoorbeeld een likje verf, beschikt over een lift die je niet alleen brengt naar de torenkamer, maar ook gewoon naar de hal van het penthouse.

Laboratorium Penthouse

Ondanks de omvang van het totale plaatje, huist de woning slechts twee badkamers en drie slaapkamers. Natuurlijk met één master bedroom die een weelderig uitzicht biedt over de omliggende provincie Gelderland. Bij aankomst kun je de wagen parkeren in de de garage, die genoeg ruimte biedt voor maximaal 10 auto’s en is goed beveiligd met veiligheidssloten, een rolhek en een roldeur. Mocht dit toch niet genoeg ruimte zijn kan je altijd nog op het terrein voor het ex-lab parkeren.

Het voormalige laboratorium wordt voor een prijs van € 2.250.000 miljoen aangeboden. Op de website van Sotheby’s International Realty kun je de advertentie nog even grondig doorlopen.

Laboratorium Penthouse