Het pand op Funda heeft geen kenmerkende foto’s, geen huisnummer en een omschrijving van slechts enkele worden. Toch heeft Quote weten te ontfutselen dat deze te koop aangeboden villa van niemand minder dan Marco van Basten is. Hij kocht het pand in 2007 voor € 6,25 miljoen en wil er nu ruim 14 jaar later haast het dubbele voor vangen.

Marco van Basten

In de jaren dat Marco van Basten actief was, is hij drie keer uitgeroepen tot beste voetballer van de wereld en was hij met zijn memorabele goal een van de doorslaggevende spelers toen het Nederlands elftal in ’88 Europees Kampioen werd. Maar bij zijn clubs presteerde hij ook als geen ander. Bij AFC Ajax pakte de De Gazelle drie landstitels won hij de Europacup II. Op 30-jarige leeftijd besloot bij na een blessure bij AC Milaan zijn schoenen aan de wilgen te hangen.

Marco-van-basten

Foto: Funda – Broersma Makelaardij

Maar voetbalpraat laten we over aan andere mediums, door naar de te koop aangeboden villa. Deze staat op de Oranje Nassaulaan ligt aan de vijver van het Vondelpark. Wegens privacyredenen wordt er op Funda niet vermeldt om welk huisnummer het gaat. Evenals alle andere kenmerken die zouden kunnen verloochen op welk adres de woning staat, ook al zullen de meeste Amsterdammers het snel uit kunnen vogelen.

Foto: Funda – Broersma Makelaardij

Van Basten gaat hiermee afstand doen van een woonoppervlakte van maar liefst 500 m². De woning is – geheel logisch, gezien de vraagprijs – voorzien van alle luxe die je maar kan bedenken. Denk aan een vijftien kamers, waarvan vier slaapkamers en drie badkamers verdeeld over vijf woonlagen. Echter heeft de woning ook een dakterras en meerdere balkons.

Mikt op € 7,5 miljoen

Door middel van zijn salaris tijdens zijn voetballoopbaan kon Marco van Basten in het jaar 2008 het onderkomen voor een bedrag van € 6,25 miljoen scoren. Nu heeft deze voetballegende zijn villa te koop gezet voor een bedrag van maar liefst € 13,8 miljoen. Kortom: een winstmarge van € 7,5 miljoen. Tuurlijk schrikken we niet eens mee van deze prijzen, maar zodra je de prijs per vierkante meter mee in acht neemt, is het toch vrij bizar te noemen: namelijk € 27.600.

Zoals we al vertelden is de Funda-advertentie vrij karig, maar wie interesse heeft kan op deze wijze wel contact opnemen met de makelaar van dienst.

Foto: Funda – Broersma Makelaardij