De Audi RS7 debuteerde in 2014 op de markt als een krachtige sedan. Het was indertijd Audi’s krachtigste 4-deurs auto ooit die in de Verenigde Staten werd geïntroduceerd. Net zoals de S7 Sportback werd de RS7 uitgerust met een 4.0 liter V8 TFSI-motor. De standaard versie is al in staat om ongelooflijke prestaties te behalen, maar er is altijd in elk verhaal een overtreffende trap. En dat is hier niet anders.

Snelste Audi RS7 in onze melkweg

Er zijn diverse tuners die aan chip-tuning doen en sportieve wagens uitrusten met nog meer kracht en snelheid. Of de pk’s verdubbelen, zoals hier het geval is. Dit gemodificeerde model beschikt namelijk nu over 1050 pk en 1200 Nm koppel. Gemaakt in Polen door Pwer Division.

Audi-RS7-2

En dat gaat gepaard met het nodige geluid. Bizar. Maar goed, als je rijdt in de snelste Audi RS7 wil je dat ook wel even laten weten, voor als het visueel nog niet duidelijk was.

Middels MG Motorsport uitlaat in samengang met een ‘PowerDivison’ downpipe maakt deze C8 Audi RS7 een een geluid van jewelste. Er wordt ietsjes ingeleverd op luxe, maar dat nemen we voor lief.

Om dit alles te bewerkstelligen is de 4,0 liter twin turbo V8 flink onder handen genomen. De standaard turbo’s zijn ingeruild voor bombastischere hybride turbo’s LM990. Deze turbo’s zijn gekoppeld aan aangepaste intercoolers van wederomPowerDivision om de inlaattemperaturen van koeling te voorziening om oververhitting tegen te gaan tijdens het rijden.

Competitie aangaan met de Bugatti Chiron

Er wordt een 0 tot 100 km/h tijd geclaimt van 2,48 seconden met 100-200 km/u in slechts 4,63 seconden. Dat betekent dat ‘ie qua acceleratie akelig dichtbij in de buurt komt van een van de snelste productieauto’s ter wereld

Ook al gaat deze Audi RS7 op ieder vlak de basisauto voorbij, is het in de kern nog steeds de standaard RS7, met de meegeleverde technologie en comfortfuncties.

De titel van de snelste gepantserde auto gaat echter naar deze RS7.