Daniel Craig kruipt voor de vijfde en tevens laatste keer in de huid van James Bond 007 in de film No Time To Die. Na diverse keren uitgesteld te zijn, zal de film 30 september 2021 eindelijk wereldwijd te zien zijn in alle bioscopen. Land Rover SV Bespoke laat die gelegenheid niet zomaar aan zich voorbij gaan en introduceert de Land Rover Defender V8 Bond Edition: “Een absoluut collector’s item voor de 007- en Defender-fans.”

Land Rover Defender V8 Bond Edition: one of 300

De limited edition is leverbaar als Defender 90 en als Defender 110 en de oplage is beperkt tot driehonderd stuks wereldwijd. Om de exclusiviteit te benadrukken sieren een met laser geëtst ‘One of 300’-logo en het SV Bespoke-logo op het interieur. Je zult de SUV herkennen aan de Extended Black Pack, 22-inch Luna Gloss Black lichtmetalen wielen, Xenon Blue-kleurige remklauwen achter de twee voorwielen en een unieke ‘Defender 007’-badge op de achterkant.

Land Rover neemt de krachtige Defender V8 als basis, met onder de motorkap een 5.0 liter supercharged benzinemotor met liefst 386 kW (525 pk) vermogen en 625 Nm koppel. Schakelen gebeurt met een achttrapsautomaat. De Defender V8 90 accelereert in slechts 5,2 seconden van 0 naar 100 km/h en bereikt een topsnelheid van 240 km/h.

Deze cijfers gaan hand in hand met de ontwikkelde wielophanging, specifieke vering- en dempinginstellingen, een nieuw Electronic Active Rear Differential en een specifieke transmissie-afstelling. Leuk en aardig, maar als bestuurder waan je je in interieur echt als speciaalagent 007. Mede dankzij de verlichte ‘Defender 007’-dorpellijsten en wanneer het donker is en je de deur opent projecteert de instapverlichting ‘007’ op de grond, terwijl de Defernder je verwelkomt Defender via het  Pivi Pro-infotainmentsysteem met een door 007 geïnspireerde opstartmelding.

Land Rovers en James Bond

Land Rover en de James Bond -franchise kennen een rijke geschiedenis samen, en ook in de aanstormende film wordt de samenwerking benadrukt.  Niet alleen Defenders schitteren in de nieuwe film No Time To Die, maar twee Range Rover Sport SVR’s zullen eveneens op het witte doek verschijnen.

Land Rover Defender Bond Land Rover Defender Bond Land Rover Defender Bond