Michael Grzesiek, beter bekend onder het pseudoniem Shroud, is een Canadese streamer, YouTuber en voormalig pro-gamer. Met het geld dat hij bij elkaar het geklikt wist hij al een luxe woning in Orange County, Californië, op de kop te tikken, maar dat weerhield hem er niet van om nog een weelderige villa aan te schaffen. De 27-jarige is nu ook de trotste eigenaar van een villa in Hidden Hills, een bewaakte gemeenschap in de wijk San Fernando Valley in Los Angeles.

Gamer koopt nóg een villa in Californië

Met zes en acht badkamers is het zeker een grote stap voor hem, zowel qua grootte als prijs. Daarbij komt het feit dat enkele van zijn naaste nieuwe buren nu Drake, Kanye West, en zowat iedere Kardashian of Jenner die de mensheid kent, zijn.

Nummer vijf van de meest gevolgde streamers op Twitch wereldwijd

Shroud is dan ook niet een doorsnee streamer en gamer. Met 10 miljoen volgers op streamingdienst Twitch is hij de vijfde meest gevolgde persoon op het platform, en zijn ‘main’ YouTube-kanaal heeft 6,8 miljoen abonnees, waarop zijn video’s meer dan 900 miljoen keer bekeken. Hij is ook het grootste deel van een decennium een ​​pro-gamer geweest. Deze cijfers en gegevens in acht genomen is het niet geheel verbazingwekkend dat een jongen op deze leeftijd een villa van haast $ 10 miljoen koopt, zeker niet in deze tijden. Terwijl sommige hun leven lang moeten werken om zichzelf te trakteren op een geschikte woning, lijkt het haast wel normaal te worden dat eind twintigers miljoenen spenderen aan de meest uitbundige huizen.

Forbes schat in dat Shroud alleen al in 2019 $ 12 miljoen heeft binnengehaald, voorafgaand aan de contractafkoop, terwijl zijn inkomen sindsdien waarschijnlijk alleen maar is toegenomen. Aangezien zijn abonnees blijven stijgen en wegens het feit dat mensen nog altijd meer thuis tussen zitten en daarmee nog meer gehecht raken aan hun elektronische apparaten.

Hidden Hills villa uit 1980

In 1980 werd deze residentie uit de grond gestampt om in 2018 een grondige renovatie te ondergaan, toen het voor $ 6 miljoen werd verkocht aan vastgoedontwikkelaar Russell Geyser. Het beslaat 836 vierkante meter aan leefruimte, bestaande uit een hoofdgebouw en een vrijstaand gastenverblijf die te typeren zijn aan de ‘Hawaïaanse stijl. Het is gelegen aan het einde van een doodlopende weg, bovenop een heuvel en op 0.8 hectare heuvelland. In de woning kamer is een glazen open haard, net als in de tuin, in samengang met uitzichten over de San Fernando-vallei.

Gamer