Als we het over een luxe leven is het koningshuis van Saudi-Arabië, Huis van Saoed, lastig te overtreffen. Gezamenlijk heeft de familie een geschat vermogen van meer dan $ 1 biljoen, volgens Brand Finance. Het Saoedische koningshuis heeft lang de reputatie gehad dat ze op een ander niveau van luxe reizen, bijvoorbeeld middels een privé-jet met een interieur dat zo luxueus is ‘ie de titel ze eigenlijk ‘vliegend paleis’ meer dan waard is. Na 22 jaar in dienst te zijn geweest werd het toestel te koop aangeboden en al gauw verkocht.

737 Boeing Business Jet van

Het gaat om een 737 Boeing Business Jet, afgekort BBJ. Dit oogverblindend ultra-luxueuze privé-jet was in eigendom van een lid van het Saoedie-Arabische koningshuis, werd gebouwd in 1999 en is op ieder vlak over-the-top. De waarde is dan ook niet niets, een gloednieuwe BBJ kost $ 75 miljoen, maar het kan nog minstens $ 10 miljoen kosten om ‘m een ​​aangepast interieur te geven dat vergelijkbaar is met deze privéjet uit de koninklijke familie.

Privé-jet

In de jet zijn meerdere comfortabele banken en stoelen met twee grote flatscreen tv’s, twee tweepersoonsbedden, een gouden wasbak met een goud omringde spiegel, twee keukens aan de voorzijde en een toilet aan de achterzijde.

Interier van de privé-jet

Het interieur is uitgevoerd in lichtbruin, turquoise en goud. Deze kleurencombinatie zorgt ervoor dat de cabine eruitziet als de master suite van een exclusief hotel in Parijs. Verder heeft de privé-jet ruimte voor 25 passagiers, en dat is exclusief personeel. De bijgevoegde foto’s geven een goed beeld van de Parijs-achtige inrichting van de cabine. Overigens zal het Huis van Saoed niks te kort komen na de verkoop, want ze hebben nog een hele vloot klaarstaan, zowel ter land als voor het luchtruim.

Boeing 737 Privé-jet Boeing 737