Robbie Williams heeft als razendpopulaire artiest op alle uithoeken van de wereld zijn nummers gezongen en er gewoontegetrouw een show van gemaakt. Al deze optredens hebben hem geen windeieren gelegd en een deel daarvan heeft hij ingezet om vastgoed te kopen. Maar zo nu en dan mag er ook iets verkocht worden. Zodoende heeft hij zijn miljoenenlandhuis in Compton, vlakbij Londen, te koop gezet.

Robbie Williams brengt landhuis in Compton aan de man

Het historische landhuis staat op een lap grond van haast 300.000 vierkante. Geladen met moderne klassieke architectonische hoogstandjes, heeft het huis meerdere ontvangstruimten, stenen verticale raamstijlen en stenen open haarden.

Het onlangs gerestaureerde huis ligt aan de rand van het dorp Compton Bassett in Wiltshire. Het pand werd oorspronkelijk in 1674 gebouwd en bevat acht badkamers en zeven slaapkamers – inclusief de ongelooflijke hoofdsuite die zich op de begane grond bevindt (met een geheime trap naar de eerste verdieping verborgen door een kast). Verder zijn er nog twee kinderkamers en vier gastensuites – allen met eigen zitkamer.

Robbie-Williams

Foto: Frank Knight

“Compton Bassett House was de perfecte ontsnapping voor ons gezin.”

De zanger kocht het huis voor zijn vrouw Ayda Field en hun kinderen in 2009 en betaalde er indertijd £ 8,1 miljoen (€ 9,4 miljoen) voor. Ruim 12 jaar verder lijkt Robbie te accepteren dat hij aardig wat verlies gaat draaien met de verkoop van nu.

Het landhuis zelf telt bijna 20.000 vierkante meter en heeft voorzieningen als een binnenzwembad, fitnessruimte, stoombad en bildjardkamer. Elders op het uitgestrekte terrein is er een helikopterhangar, een ommuurde tuin met een paviljoen, een tennisbaan, een voetbalveld, paddocks, een eigen park en is omringd door bossen. Bovendien is er een vrijstaand huisje dat twee personeelsflats verbindt om extra accommodatie aan te bieden.

Foto: Frank Knight

“Compton Bassett House was de perfecte ontsnapping voor ons gezin. De tuinen en bomen hebben ons betoverd met hun magie, en op regenachtige dagen – waarvan er veel in Engeland zijn – hebben we tot onze grote vreugde gespeeld en geplonsd in het binnenzwembad,” liet Williams via de makelaar weten.

Vraagprijs van het Compton Bassett House

“Compton Bassett House is absoluut een gezinsvriendelijk huis dat het verdient om veel meer gelach en vreugde binnen zijn prachtige muren te hebben,” zei de heer Williams. “We hopen dat de inkomende koper er net zo van zal genieten als wij.”

En dat kent een prijs, want voor een bedrag van £ 6,75 miljoen (omgerekend € 7,8 miljoen) is het pas genieten geblazen. Maar zoals je hierboven hebt kunnen lezen, krijg je er wel een heleboel voor terug. De verkoop wordt geleid door Knight Frank, klik hier om naar het aanbod te gaan.

tuin

Foto: Frank Knight

kamer

Foto: Frank Knight

Foto: Frank Knight