De twee beste voetballers van de wereld zijn afgelopen transferperiode van club gewisseld. Nadat Lionel Messi na 21 jaar het hoofdstuk FC Barcelona met frisse tegenzin afsloot, gaat Cristiano Ronaldo terug naar de club waar het allemaal voor hem allemaal begon, Manchester United. De Portugees was de grootverdiener bij iedere club waarvoor hij uitkwam en dat gaat bij de Reds niet anders zijn.

Salaris van Cristiano Ronaldo bij Manchester United

CR7 heeft geduurde zijn carrière bij iedere club het meeste salaris opgeëist. Bij de Oude Dame slokte hij zo’n €30 miljoen op, gevolgd door Matthijs de Ligt, die genoegen moet nemen ‘slechts’ €8 miljoen. Maar goed, dat hoofdstuk zit erop en het Manchester-hoofdstuk wordt heropend. Zij nemen hem relatief goedkoop over voor €15 miljoen. Volgens Manchester Evening News gaat de voetballer £480.000 (gelijk aan €558.697) per week verdienen bij de club onder leiding van Ole Gunnar Solskjær.

Hij mag dan wel 36 jaar oud zijn, maar met dit wekelijkse salaris is hij de beste betaalde voetballer van de club en tegelijkertijd de hele Premier League. Op numero twee staat Kevin de Bruyne, die van Manchester City £385 duizend (gelijk aan €448 duizend) per week overgemaakt krijgt. Voordat de transfer rond was verdiende doelman David de Gea het meeste bij The Red Devils, maar de Spanjaard draagt die eer vast al te graag over aan de Portugese vedette.

“PS – Sir Alex, this one is for you…”

Ongetwijfeld speelde dit godsvermogen van een salaris mee in de overweging van Juventus om hem na drie jaar daadwerkelijk weg te doen. Nu zal Manchester United ieder week het bizarre salaris moeten ophoesten, terwijl er voor Ronaldo in dat opzicht weinig veranderd. Naar eigen zeggen is de clubliefde ook vele maten belangrijker dan het geld, maar dat is makkelijk praten uiteraard.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Enfin, in 2015 werd hij geïnterviewd door Dan Roan van de BBC. Op de vraag: “Is het mogelijk dat als Manchester City je op een dag het juiste aanbod zou doen, je voor hen zou spelen?” Antwoordde Ronaldo: “Denk je dat het geld me nu van gedachten zal doen veranderen? Ik denk het niet. Dit wordt geen probleem. Als je het over het geld hebt, ga ik naar Qatar. Ze hebben waarschijnlijk meer geld dan Manchester City. Het gaat niet om het geld, het gaat om de passie.”

Cristiano Ronaldo en zijn zakenwaarnemer zijn er dan ook al gauw uitgekomen met Manchester United. Hij gaat al met al iets minder verdienen ten opzichte van zijn vorige contract, want op jaarbasis gaat hij er nu zo’n €7 miljoen op achteruit. Maar met een geschat vermogen die de “duizelingwekkende grens van één miljard dollar” kan gaan overschrijven, volgens zakenblad Forbes, zal hij daar weinig tot niets van merken. Op 11 september gaan we de Portugees mogelijk weer zien in het tenue van Manchester United.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Manchester United (@manchesterunited)