Toen we nog volop in de zomerstemming zaten schreven we vaker over betaalbare vakantiewoningen in het buitenland. Aan de leescijfers te zien vergaarde voornamelijk woningen in Spanje veel interesse. En wie zijn wij om daar niets mee te doen? Daarom gingen we verder op zoek en niet zonder resultaat. Echter willen we helaas meteen uit de doeken doen dat deze villa al is verkocht, maar een appartement waar minder dan een ton voor is betaald, daar moet toch een addertje onder het gras zitten? Of toch niet?

Een woning met dakterras voor maar een ton?

Op My Costa Blanca Villa vind je talloze Spaanse woningen die popelen om bewoond te worden, tegen een eerlijke prijs. Voor drie ton kun je zelfs een villa met een zwembad op de kop tikken, voornamelijk in en rondom Alicante. Het huis van een ton die we vandaag gaan behandelen is daar geen uitzondering op en ligt in de gemeente Pilar de la Horadada.

Appartement

Het studio/appartement beslaat circa 65 vierkante meter en is slechts twee kilometer verwijderd van het stand van Las Higuericas, terwijl de luchthaven binnen een autorit van 35 minuten bereikt is en er ook een golfbaan op 5 kilometer afstand ligt. Kortom: alles wat je zoekt in een vakantiewoning – die uiteraard ook verhuurt kunt worden zodra de nieuwe eigenaar geen tijd of behoefte heeft om er zelf te zitten.

Het appartement werd gemeubileerd afgeleverd, bevat een open ingerichte keuken, twee slaapkamers en een badkamers met inloopdouche. Maar wat helemaal fijn is aan een woning in deze prijsklasse, zijn het privé-dakterras met uitzichten alom.

Spotgoedkoop appartement

De nieuwe bewoner hoefde er maar € 99.900 voor te betalen. In Nederland kun je voor dat bedrag amper een parkeergarage op de kop tikken, maar dat is maar net in welke provincie je kijkt. Maar een vierkante meter prijs van nog geen € 1.537 vind je echt nergens meer. Check de inmiddels verkochte advertentie hier.

Appartement