De wijnvaten in het voormalige wijnpakhuis hebben plaatsgemaakt voor 250 m² aan strakke ruimte, terwijl er in z’n geheel 729 m² aan woonoppervlak aanwezig is. Het gehele pand is kortgeleden volledig gerenoveerd waardoor op de begane grond een werkruimte annex showroom is ontstaan, waar vooralsnog een aantal schitterende Porsches gestalt staan. Maar er is nog veel meer te beleven op Noordvliet 139. Laat ons je meenemen.

Voormalig wijnpakhuis: ‘Wijnhuis Steur’

Dit enorme vrijstaande pand is allesbehalve hedendaags en staat aan de karakteristieke grachten. Het industriële pand is ooit gebouwd voor de Gebroeders Steur en leende zich jaren als opslagplaats en bedrijfspand voor hun wijnimport. Naast dit historische woonhuis is er ook een koetshuis en bijgebouw ontwikkeld dat voor diverse doeleinden kan worden gebruikt.

Maassluis

Aangezien dit onderkomen aan de grachten van Maassluis ligt, is er ook een eigen ligplaats pal voor de deur. Maar houd je meer van voertuigen dan vaartuigen, kom je ook ongetwijfeld aan je trekken. De (auto)showroom is namelijk voorzien van vloerverwarming die thermostatisch in te stellen is. De lang gerekte ramen met dubbele beglazing zorgen voor prettige lichtinval waardoor je hier een fijne werkruimte kunt creëren, met oude stalen fabriekskozijnen die een industriële sfeer geven.

Maassluis

Dit gedeelte komt uit in de recent aangelegde, lagergelegen tuin. Hier kun je heerlijk vertoeven in privacy met besloten kringen. Om de voormalige bestemming in ere te houden is er een ruime druivenkas in de tuin geplaatst.

Karakteristieke loft van 320 m²

Middels de hal met trap kom je terecht op de eerste verdieping, waar een loft van 320 m² is gerealiseerd. Hier is een riante, moderne woonkeuken van 60m2, met alle gewenste voorzieningen. Wederom tref je hier de oude stalen fabriekskozijnen die uitkijken op het binnenplein, het tegenovergelegen koetshuis en veel natuurlijk licht binnenlaten.

loft

Ieder detail staat in het teken van optimaal leefgenot en ontspanning, maar ook visueel ziet het er allemaal uiterst gelikt uit. te kunnen wonen en ontspannen. Overal zijn schuifdeuren en iedere ruimte is, net als de showroom, qua temperatuur separaat te regelen. De centrale hal van 25 meter lang en 5 meter breed leent zich als verbinding tussen alle vertrekken.

wijnpakhuis

“Aan het einde van de lang gestrekte hal kijk je vanuit je luie stoel door de ruim drie meter hoge ramen naar buiten op de stadstuin. Door de hoge bomen en het vele groen heb je een optimaal gevoel van vrijheid en privacy midden in een stad,” aldus de makelaar van dienst. Spreekt aardig tot de verbeelding, nietwaar?

Koetshuis en gasten appartement

De woning dateert uit 1920 en leent zich met 5 slaap- en 5 badkamers uitstekend als een creatief familiehuis, waarvan één badkamer en slaapkamer zich bevinden in het gastenverblijf aan de overzijde. Hier bevindt zich namelijk het koetshuis. Dit bijgebouw is volledig vernieuwd en heeft dezelfde strakke afwerking en heeft ramen en deuren die alle drie geopend kunnen worden richting het binnenplein. Hier is ook een fitness/yoga-ruimte aanwezig, evenals een aparte wellness met eigen tweepersoons stoomdouche.

wijnpakhuis

Het gastenappartement heeft een aparte ingang en bevindt zich aan het begin van de oprit. Eenmaal boven aangekomen, tref je hier nog eens een volledig ingericht gastenverblijf met woonkamer, slaapruimte, toilet en luxe badkamer aan.

Belangstellenden kunnen zich melden bij makelaarskantoor Kolpa van der Hoek. Houd wel rekening met de vraagprijs van € 1.800.000.

wijnpakhuis wijnpakhuis