Gordon Ramsay is wellicht de beroemdste chef ter wereld. Naast zijn culinaire hoogstandjes is hij op tv te zien terwijl de Brit – geboren in Schotland, Glasgow – vloekt als een bootwerker. Hij is luidruchtig en perfectionistisch, dus het komt niet als een verrassing dat hij smult van exorbitante en snelle auto’s. Ramsey heeft smaak, ook buiten de chaotische keuken.

Gordon Ramsay

Zijn culinaire vlaggenschip restaurant, Chelsea in Londen, heeft de bekendheid weten te behouden waartoe het 22 jaar geleden opende. Onderhand heeft hij meer dan 30 andere restaurants over de hele wereld. De meesten in het Verenigde Koninkrijk, maar ook vestigingen in Japan, Dubai, Tsjechië, Frankrijk en vijf restaurants in Amerika.

Hij vergaarde zijn bekendheid vooral dankzij programma’s als  Kitchen Nightmares, Hell’s Kitchen, MasterChef (USA), Hotel Hell en Gedonder in de keuken – samen met Herman den Blijker.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gordon Ramsay (@gordongram)

Razendsnelle wagenpark

In de video onderaan het artikel worden drie auto’s behandeld, maar hij heeft er wel degelijk veel meer dan dat. De ene spectaculairder dan de ander. Laten we meteen aftrappen met een flink klapper; zijn witte McLaren Senna. In 2016 kreeg Ramsay zijn eerste McLaren, een 675LT. Geprijsd op £750.000 (Rond €850 duizend) – waar er slechts 500 van gemaakt zijn.

McLaren

 

Ferrari

Als Gordon Ramsay geen paardje op z’n borst heeft, zit er wel een op zijn auto. Ferrari is het meest vertegenwoordigde automerk in zijn indrukwekkende garage. In totaal hij er vijf van deze Italiaanse racemonster. Zijn eerste was een F355 GTS (1998). Daarop volgde een 500 Maranello, F430 GTB, LaFerrari Aperta, F12TDF en last but not least een SP2 Monza.

Gordon Ramsey

Als de 52-jarige toe is aan afwisseling kan hij erop uitgaan in zijn Aston Martin DB7 V12 Vantage, Porsche 918 Spyder, BAC Mono of Ford GT. Zoals je leest zijn het allemaal vermogende sportwagens, maar daar is een uitzondering op.

James Bond-film

Namelijk de Land Rover Defender 110 SVX ‘Spectre’ JB24. Voor de James Bond-film Spectre bedacht regisseur Sam Mendes een spectaculaire sneeuwachtervolging en had hij een ruige 4×4 nodig om de slechteriken te laten rijden. Slechts zeven van de tien auto’s die voor de film zijn gebouwd, hebben het overleefd. En één keer raden wie er eentje heeft. Met een geschatte prijs van £245.000 (€278 duizend), moet dit de duurste Land Rover ter wereld zijn.

Gordon Ramsey

Eind 2019 mocht hij een deel van zijn steigerende paarden loslaten op het circuit. Hoe dat er aantoe ging zie je in de video hieronder.