De duurste woningen zijn te vinden in Wassenaar, met name in het zuidelijke gedeelte. Mocht je daar een op rijken-safari gaan, moet je dit onderkomen in de villawijk De Kieviet beslist niet overslaan. En wel hierom.

Dit prachtige landgoed ligt in De Kieviet, in “één van de meest prestigieuze woonwijken van Nederland,” aldus de makelaar. Het landgoed heeft een groot gazon, dat van alle kanten wordt geflankeerd door een diversiteit aan bomen. Hier wonen betekent één zijn met de natuur en in harmonie leven met alle levende wezens die zich hier thuisvoelen. Maar met een perceel van 15.070 m² is dat absoluut geen lastig opgave.

’t Houten Huis in Wassenaar

Het landhuis, ’t Houten Huis genaamd, is in 1918 gebouwd en kent een roemrijke historie. Verschillende vooraanstaande families hebben hier hun leven voldaan uitgeleefd. De huidige eigenaren hebben alles met veel zorg en liefde gerenoveerd en onderhouden. Met circa 513 m² is er meer dan genoeg te beleven, met onder meer een binnenzwembad en diverse bijgebouwen waaronder een atelier, een tuinhuis annex gastenverblijf, een theehuis, een grote garage en een plantenkas. De volledig ommuurde tuin geeft een gevoel van veiligheid en privacy. En leent zich als perfect setting voor grote feesten en bijeenkomsten.

Ook is geïnvesteerd in duurzaamheid. Het huis is grotendeels gebouwd in houtskeletbouw, wat zorgt voor een uitzonderlijk plezierig binnenklimaat. Grote veranda’s zorgen dat binnen naadloos overgaat in buiten. De woning kent een uitzonderlijk grote bouwvlek waardoor zich veel woon- en ook slaapvertrekken op de begane grond bevinden. Na je Range Rover te hebben geparkeerd betreed je de woning om onthaald te worden door de royale hal. Vanuit hier struin je verder richting de woonvleugel aan de ene zijde en de wellness vleugel aan de andere zijde.

Wassenaar

De hoogglans keuken is volledig geoutilleerd en heeft een keramiek aanrechtblad met wel 3 gootstenen. De keuken gaat over in de ontvangstkamer met aangrenzend de eetkamer. De raampartijen geven zicht op en toegang tot de prachtige tuin. Op het perceel van 15.070 m² zijn 17 kamers te vinden, waaronder 3 badkamers en 7 slaapkamers, waarvan de slaapkamer op de bovenste etage een groot dakkapel heeft met chique detaillering in het houtwerk.

De wellness-vleugel

Vanuit de hal beneden bij de entree kom je uit in de wellness-vleugel. Allereerst gaat je naar de tussenhal met een aantal garderobekasten waar je gasten hun spullen kwijt kunnen. Direct daaraan gelegen is de kleedruimte, om meteen gebruik te maken van het verwarmde zwembad met een jet streamer, sauna en badkamer. Het zwembad is versierd met een degelijke muurschildering en is toegankelijk via de openslaande deuren vanuit de binnentuin.

Verwarmde garage en carport

Naast een carport en een fietsenberging is er ook een verwarmde garage groot genoeg voor 3 auto’s, met elektrische laadpaal. “Ideaal en veilig voor oldtimers of andere speciale auto’s”. De wijnkelder is toegankelijk vanuit de afgesloten binnentuin. De ommuurde tuin heeft een groot gazon en grenst een goed onderhouden bos met meer dan 600 bomen. Verspreid over het landgoed vindt je verder diverse opslagplekken voor onder meer hout en dakpannen.

De binnentuin heeft veel terrassen en zonneplekjes om heerlijk te genieten op ieder moment van de dag. Elders heeft het vooroorlogse gastenverblijf een keuken en badkamer met douche en toilet. Verder is er ook nog een gerestaureerd theehuis met vernieuwde rieten kap en een kas om eigen eigen planten en groenten te kweken. De woning en de meegeleverde grote lap grond op Stoeplaan 17, Wassenaar, staat op Funda voor €4.250.000.